Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

Nätverkstekniker / NOC-tekniker till Pingday

Ansök nu

Pingday är kommunikationslösningar för ett uppkopplat liv i ett smart samhälle. Vi står för den digitala infrastrukturen och de tjänster som till stora delar utgör ryggraden i vår uppkopplade stad. Vi tror att en sammankopplad värld är en bättre värld och driver utvecklingen av det som kommer vara morgondagens självklarheter. Läs gärna mer om oss via: https://pingday.se/

Om verksamheten
Redan under åttiotalet började vi bygga fibernätet i Helsingborg och 1994 tog vi Internet till staden och universitetet. Sedan dess har fibernätet vuxit snabbt, liksom antalet kunder. Helsingborg var en av de allra första i Sverige som byggde ett öppet stadsnät och idag har vi över 50.000 anslutna kunder. Pingday, som är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad, driver bland annat det Öppna Stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT och flera operatörshotell. Ambitionen är hög: vi vill vara Europas ledande regionala stadsnät!

Om tjänsten
I rollen som Nätverkstekniker / NOC ingår du i vår enhet IT/NOC, där vi tillsammans tar hand om inkommande ärenden och genomför olika typer av felsökning, samtidigt som vi sköter systemdrift och övervakning av våra nät. Rollen är den spännande ”spindeln i nätet” som samordnar och driver våra åtgärder för att säkerställa hög driftsäkerhet, i nät och tjänster. Naturligtvis kommer du att ha mycket direktkontakt med våra kunder (vara vårt ansikte utåt), kollegor och samarbetspartners.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i vår NOC (Network Operations Center):
- Ärendehantering och teknisk support - 2nd line
- Felsökning och felavhjälpning
- Drift och övervakning av system för nät- och tjänstehantering, accesskontroll, portaler
- Drift och övervakning av brandväggar, loggservrar

Du kommer till en arbetsplats med stor teknisk och affärsmässig bredd och i rollen som Nätverkstekniker, i vår NOC, har du tät kontakt med både interna och externa specialister. När du blivit ”varm i kläderna” ser vi gärna att du tar ansvar för ett eget fokusområde, där du tillsammans med dina kollegor driver/koordinerar utvecklings- och förbättringsprojekt. Tjänsten är dagtid och du är placerad på Pingdays huvudkontor i Helsingborg. Du rapporterar till vår enhetschef IT/NOC.

Om dig
Vi ser gärna att du har en relevant eftergymnasial utbildning, med inriktning mot nätverksteknik. Det är naturligtvis meriterade om du har som målsättning att fortsätta att fördjupa dina kunskaper och certifiera dig (t.ex. CCNA). Vi tror att du har arbetat ett par år i en liknande roll inom teknisk support. Kanske arbetar du idag inom en servicedesk men känner dig redo att ta nästa steg mot en specialisering inom nätverksteknik, som NOC-tekniker? Du är troligen van vid att arbeta i något ärendehanteringssystem och det är meriterande om du har erfarenhet av ITIL. Naturligtvis kommer vi att hjälpa dig att utvecklas med kompletterande utbildningar. Du trivs med ett eget ansvar och är bra på att samordna och koordinera åtgärder, aktiviteter tillsammans med dina kollegor. Vi förutsätter att du har körkort och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du öppen, tydlig och engagerande. Du arbetar strukturerat och trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter. Naturligtvis är du serviceinriktad och brinner för att utveckla samspelet mellan människa och teknik. Du är initiativrik, men också noga med att inte tappa fokus på det som för arbetet framåt.

Kontakt
Vi samarbetar med Nexer Recruit i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan. Efter fullgjord registrering finns du i Nexer Recruits databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell.

Tillträde till tjänsten kan ske omgående och vi arbetar därför med ett löpande urval.

Sista ansökningsdag: 2023-06-21.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Nexer Recruit, i Malmö:
Björn Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: bjorn.larsson@nexergroup.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Eliasson, Akademikerna, 010-179 50 44
Vesna Sulejic, Vision, 042-490 3164

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Pingday och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Sökord: Nätverk / Fibernät / CCNA / Nätverkstekniker / Bredband / Stadsnät / Cisco / NOC / Nätverksteknik / Drifttekniker / Nätverksingenjör / 2nd line support

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
21 juni 2023 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare