Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

Infrastrukturtekniker Linux till Öresundskraft

Ansök nu

Ta möjligheten och bli en del av vårt engagerade och innovativa team inom Digitalisering & IT (DoIT). Ditt bidrag blir viktigt i den intressanta digitaliserings- och transformationsresa som vi befinner oss på. Som vår Infrastrukturtekniker Linux kommer du ha en utvecklande, utmanande och lärorik roll med mycket frihet under eget ansvar.

Digitalisering och IT på Öresundskraft är den självklara platsen att utveckla, förvalta, sourca och drifta alla typer av IT-lösningar och digitalisering - men också en plats att skapa och hantera informationstillgångar och dataprodukter. Härifrån bedrivs också vårt koncernövergripande säkerhetsarbete och här finns Öresundskrafts PMO för koncerngemensamma projekt- och utvecklingsmetodik och projektportföljen. DoIT leder Öresundskrafts arbete till att bli mer digitalt och datadrivet samt ansvarar för vår digitaliseringsroadmap, IT-arkitekturen, informationssäkerhet och IT- infrastrukturen.
Se filmen om oss: https://youtu.be/bJCVeP-GYCc

Din vardag

Vi på Öresundskraft går en spännande framtid till mötes och med ett nytänkande, drivet och modernt arbetssätt söker vi dig som vill vara med på denna resa. Gillar du utveckling, modern teknik och vill bidra till samhällsviktiga insatser, kommer du att trivas hos oss.

För att möta förändringarna i vår omvärld och ta vara på möjligheterna i energiomställningen bygger vi nu ett nytt Öresundskraft. Detta ställer också högre krav på vår IT-struktur där du kommer vara en viktig spelare i utveckling av tjänster och lösningar. Här blir du en del av vårt infrastrukturteam som stöttar och supporterar utveckling av IT och säkerställer vår infrastrukturella drift. IT-miljön är övervägande Windows- men även Linuxbaserad. Arbetsuppgifterna är både varierande och utmanande och du kommer att arbeta i såväl team som självständigt. I ditt dagliga arbete ingår:

  • Att underhålla, drifta och utveckla Öresundskrafts Linuxbaserade plattformar
  • Agera på förändringar, incidenter och problem i driftplattformen och i våra system
  • Budgetansvar och löpande prognosuppdatering
  • Hantera, utveckla relationen och samarbetet med relevanta externa partners, leverantörer samt interna intressenter
  • Implementation av nya lösningar
  • PKI hantering samt säkerhetsaspekter
  • Delta i prioriterade projekt som expertresurs

Vem är du

Vi uppskattar att du är nyfiken, ansvarsfull, engagerad och vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Du trivs i ett prestigelöst klimat och värderar tätt samarbete där du delar med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar.

Du har flera års erfarenhet inom området och har gärna arbetat i en bred roll i en stor och driftskritisk IT-miljö. Du har en bred och god produktkännedom inom IT-infrastruktur, exempelvis inom Linux- och Windowsprodukter, serverdrift och klient, virtualiserade miljöer, säkerhet, övervakning och automatisering. Någon form av relevant utbildning inom IT är ett krav, exempelvis certifikat, kurser, på en gymnasie- eller högskolenivå. Svenska och engelska i tal och skrift är också ett krav.

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - Välkommen till Öresundskraft!

Förmåner

På Öresundskraft är vi måna om välmående och hållbara medarbetare. Därför erbjuder vi våra anställda flera förmåner. Läs mer HÄR!

Vill du skapa framtidens hållbara samhälle tillsammans med oss?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com eller 0730821230 alternativt Artan Bitiqi på artan.bitiqi@nexergroup.com eller 0723 61 28 44. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga representanter för DoIT:

Akademikerna, Magnus Gunnarsson, 042-490 3551

Vision, Emil Johnsson 042-490 3516

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare