Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

DRIFTINGENJÖR / DRIFTTEKNIKER TILL ÖRESUNDSKRAFT

Ansök nu


Om Öresundskraft

Vi är 400 positiva klimataktivister som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar smarta tjänster, resurseffektiv energianvändning och ett hållbart energisystem. Öresundskraft ägs av Helsingborgs stad. Med allt ifrån el, fjärrvärme, biogas, fjärrkyla, bredband och stadshubb för Internet of Things till energitjänster lever vi får vision. "För en bättre värld". www.oresundskraft.se.

Våra kunder ska få en enkel och behaglig energitillvaro. Lika enkelt ska det vara att trivas och må bra som medarbetare! Nyrenoverade kontorslokaler i all ära - alla får dessutom både träna varje vecka och årligen volontärsarbeta 17 timmar på betald arbetstid. Vi har helt enkelt gett oss sjutton på att tillsammans med kunder och samarbetspartners lösa klimatutmaningarna för nordvästra Skåne. Kom och hjälp oss i detta viktiga arbete! #tillsammansför17.

Om verksamheten

Inom ansvarsområdet Produktion har vi samlat den löpande driften och underhållet, samt optimering och utveckling av all energiproduktion inom Öresundskraft (Helsingborg och Ängelholm). Inom driftavdelningen, där denna tjänst är placerad, är vi idag ca 25 driftingenjörer/-tekniker som sköter den löpande driften av Filbornaverket (avfallsförbränning) och Västhamnsverket (pellets), i Helsingborg. Vi arbetar i skiftesgående team, dygnet runt - året runt. Varje skift ansvarar för styrning och optimering av vår produktion (fjärrvärme, el och fjärrkyla, i Helsingborg). Vi ingår i ett av Sveriges största sammanhängande fjärrvärmenät som sträcker sig från Helsingborg, via Landskrona, ända ned till Lund/Lomma.

Under de senaste åren har vi genomfört flera större moderniseringsprojekt. Vi har precis installerat nya brännare och ny automation- och processutrustning, vid Västhamnsverket. Nu går vi vidare och fortsätter att utveckla våra anläggningar med CCS (infångning av koldioxid) vid Filbornaverket. Verksamheten växer och vi har nu flera lediga tjänster inom vår driftavdelning. Hoppas att du vill du vara med på vår långsiktiga och spännande utvecklingsresa?

Om tjänsten

Vi erbjuder dig en spännande tjänst som Driftingenjör/-tekniker där du kommer att ingå i ett av våra skiftlag med ansvar för drift, övervakning och problemlösning. Vår produktion är komplex och innehåller allt från bränslehantering (avfall respektive trä-pellets) och drift av våra förbränningspannor, turbiner och rökgasrening samt pumpstyrning för vår fjärrvärmedistribution. Driften styrs och övervakas med hjälp av vårt styrsystem (800xA från ABB) och rollen innebär även löpande hantering av driftstörningar och larm som du hanterar/åtgärdar och dokumenterar i våra underhålls- och ärendehanteringssystem (API Pro och Wistbo). Arbetet sker i ett nära samarbete med interna experter (inom drift och underhållsteknik), beredskaps-grupper och olika externa samarbetspartners. Du är en ”spindel i nätet” och håller i många trådar. Administrerar rutiner och processer i samband med våra underhållsarbeten - gör riskanalyser, förbereder/planerar ser till att vi följer arbetsmiljö- och säkerhetskrav (Heta arbeten, Elsäk).

Vi kan lova dig en mycket spännande roll i en verksamhet med en stor teknisk bredd, där du ges stora möjligheter att utvecklas. Tjänsten är omväxlande placerad i kontrollrummen (beroende på säsong/driftsperiod) vid våra två produktionsanläggningar i Helsingborg (Filbornaverket och Västhamnsverket). Du rapporterar direkt till driftchefen samt till driftledaren, för ditt team.

Om dig

Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning, gärna med en specialisering inom energi, drift- eller processteknik. Du har förmodligen arbetat, i en kontrollrumsmiljö, med driftövervakning, -styrning, problemlösning, och är van vid att snabbt skaffa dig en helhetsbild och förstå komplexa processtekniska samband. Du får gärna ha arbetat inom energibranschen / energiproduktion, men vi har goda möjligheter att ge dig den utbildning och kunskap som du behöver. Är du genuint intresserad av processtyrning, drift- och processteknik är du kanske precis den vi söker?

Som person är du öppen och engagerad. Du arbetar strukturerat och har ett naturligt intresse för detaljer. Vi sätter ett stort värde på din samarbetsförmåga, men du bör också trivas med att ha ett eget ansvar där det ibland behöver fattas snabba och avgörande beslut. Vi förutsätter att du har en mycket god datorvana, körkort, och att du behärskar svenska och engelska, i tal och skrift.

För oss är mångfald viktigt på riktigt. Det som gör oss olika är också det som utvecklar oss mest. Olika perspektiv, erfarenhet och personligheter är en stor del av vår nyckel till framgång. Var dig själv och bidra på ditt alldeles egna sätt - välkommen till Öresundskraft!

Kontakt och Ansökan

Vi samarbetar med Nexer Recruit i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via: Lediga jobb | Nexer Recruit Efter fullgjord registrering finns du i Nexer Recruits databas och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar, även om inte denna tjänst skulle bli aktuell. Tillträde till tjänsten kan ske omgående. Vi arbetar därför med ett löpande urval för intervjuer.

Sista ansökningsdag: 2023-10-20.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Nexer Recruit, i Malmö: Björn Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: bjorn.larsson@nexergroup.com

FACKLIG KONTAKT
Hampus Parild, Vision, 042-490 36 32
Kristina Lassing, Akademikerna, 042-490 38 23

Sökord: driftingenjör / drifttekniker / processoperatör / processingenjör / kontrollrumsingenjör / kontrollrumstekniker / fartygsingenjör / maskinbefäl / sjöingenjör /Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare