Projektledare till Nitator Stainless Steel

Projektledare till Nitator Stainless Steel

Vill du arbeta i utvecklingsprojekt från idéstadie till att sätta maskinen på marknaden, i nära samarbete med våra kunder? Vill du vara med från början på en förändringsresa? Vi kan erbjuda dig en roll med stor påverkans- och utvecklingsmöjlighet.

Mer om bolaget
Nitator Stainless Steel utvecklar komplexa lösningar i rostfritt stål, i nära samarbete med våra kunder. Vi kan erbjuda design, tillverkning, montering, testning samt installation & service av utrustning enligt våra kunders önskemål – allt i rostfritt stål. Vi levererar till såväl nationella som internationella kunder, främst inom livsmedelsindustrin. Genom vår kompetens, vårt stora engagemang och nyfikenhet ligger fokus på att skapa framgång för kunderna på ett hållbart sätt. Vi ser mångfald, jämlikhet och dynamik som konkurrensfördelar.

Nitator Stainless Steel AB är ett privatägt väletablerat företag som grundades 1920, med kontor och produktion i Helsingborg. Vi är idag ca 65 anställda och omsätter ca 115 MSEK. Vi har en ambitiös plan för tillväxt.

Lär känns oss lite bättre via denna introduktionsfilm: https://www.sebroschyr.se/video/61C825431

Vi har även en interaktiv broschyr: https://www.sebroschyr.se/NitatorStainlessSteel/WebView/

Vision och mål
Vi har bestämt oss! Företaget har siktet inställt på ambitiös tillväxtresa som kommer att ta oss fram till en fördubbling av omsättningen. För att nå vårt mål fortsätter vi att utveckla vårt partnerskap med befintliga kunder samtidigt som vi ökar fokus på nya marknader, kunder och produkter.

Vi ser stora möjligheter i att utveckla vårt sätt att bedriva projekt och därför söker vi dig som både drivs av att leda och utveckla projektledning inom företaget och själv driva egna utvecklingsprojekt. Rollen som projektledare är en nyckelroll med stor möjlighet att påverka Nitator Stainless Steels väg framåt.

Bakgrund kring projekt
Vi arbetar idag väldigt nära våra kunder och hjälper dem förverkliga sina idéer genom vår gedigna kunskap inom mekanikkonstruktion och produktion i rostfritt stål. Vi är duktiga på att förstå kundernas applikationer och att konstruera för tillverkning. Genom transparens, ärlighet och lyhördhet bygger vi förtroende. För oss är det viktigt att alltid leverera på våra åtaganden med hög kvalitet för att skapa tydligt värde för kunden.

En viktig del i vår strategi är att växa genom våra tjänster inom produktutveckling och projektledning av utvecklingsprojekt. Våra tjänster är uppskattade av kunderna och efterfrågas allt mer. Vi ökar därför vårt engagemang, och tar större ansvar för våra kunders utvecklingsprojekt från idé till färdig produkt. För att öka kundnöjdheten för våra kunder genom kortare ledtider, ökad kvalitet och kostnadseffektiva projekt behöver vi ändra vår projektledning och driva vårt arbetssätt mer mot LEAN metodiken med korta beslutsvägar. Utöver utvecklingsprojekt tillsammans med våra kunder driver vi även interna projekt som produktutvecklingsprojekt, säljprojekt och förbättringsprojekt. Dessa är även de en del av helheten av uppdraget.

Uppdraget
Ditt uppdrag blir att utveckla hur struktur/metodik kring våra projekt ska se ut. Bolaget är i uppstart av en spännande förändringsresa där alla avdelningen går mot LEAN. Här ansvarar du för att integrera projektstrukturen så den blir förenlig med även andra avdelningars sätt att arbeta och rapportera, kommunicera och följa upp så att det finns transparens i ERP systemet, vara delaktig i PULS möte med produktion etc.

Vi tänker oss att du under ditt första år agerar projektledare för att jobba in dig och få en relation till såväl konstruktörer som kunder. Med din hjälp och din analys tar vi fram, utvecklar och implementerar hur vi ska vi ska jobba i det nya arbetssättet. Är du rätt person för uppdraget så finns det stora möjligheter att gå vidare och få både ledar- och personalansvar i framtiden.

Med det nya sättet vi kommer driva projekt och få ansvar för flera delar så kommer vi också att behöva växa och rekrytera kompletterande kompetenser.

Vem söker vi?
Vi ser att du är civilingenjör eller högskoleingenjör inom maskinteknik eller motsvarande. Du måste ha ett genuint teknikintresse och började kanske karriären som konstruktör? Vi ser att du har minst ett par års erfarenhet som projektledare i tillverkande industri, helst i verksamhet med LEAN/WCM struktur. Du arbetar kanske med utvecklingsprojekt eller investeringsprojekt i industrin?

Som person är du framåtlutad, nyfiken, lyhörd, prestigelös och har ett agilt förhållningssätt. Detta är en roll med många kontaktytor så du måste ha god förmåga att bygga relationer med kunder /stakeholders och prata med folk på olika nivåer. Du gillar att vara en del av och bygga team där medlemmarnas styrkor kompletterar varandra. Du blir en ambassadör för Nitator Stainless Steel där vi vill sätta kunderna i fokus, skapa en arbetsplats som är inkluderande och kännetecknas av mångfald, samt hållbarhet. Vi är ett relativt litet företag, vilket innebär att man arbetar "hands on". Vi är i förändring, något som du gillar och triggas av.

Våra kunder är internationella vilket innebär att engelska kommuniceras dagligdags i tal och skrift. Kan du tyska så är det en fördel och svenska krävs mot vår produktion. Vi ser även att du är flink med ERP system, Officepaket etc. för att bidra till digital struktur och utveckling inom bolaget.

Rekryterarens personliga reflektion...

Att skriva en annons som ger bolaget och rollen rättvisa är inte alltid så lätt. Varje etablerat företag har under sin historik haft någon/några stora milstolpar som påverkat och ändrat bolaget fundamentalt. Om du någon gång vill vara med på en resa så är en av Nitator Stainless Steels milstolpar nu! 2023 kommer bolaget transformeras.

Låter det intressant? Ta kontakt eller sök direkt!
I denna rekrytering har Nitator Stainless Steel tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 18 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med teknisk bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/