Hoppa till innehåll
Hexpol logotyp

Business Controller till HEXPOL, Malmö

Nu söker vi en Business Controller som är i början av sin karriär till ett av Skånes största börsnoterade bolag - HEXPOL!

HEXPOL gör åter rekordår och utökar teamet i Malmö med en Business Controller. Om du vill axla rollen som Business Controller på HEXPOL och få vara i en miljö där stora komplexa frågor diskuteras och affärskritiska beslut fattas kan detta vara tjänsten för dig!

Idag arbetar sex personer på huvudkontoret och Business Controllern kommer rapportera direkt till CFO. Då det är ett litet huvudkontor får man en bredd i rollen och god insyn i ett globalt bolag. HEXPOL omsätter 22 miljarder, är totalt ca 5000 anställda och har 54 dotterbolag i fjorton olika länder, de flesta i USA och Europa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som…
  • Löpande ekonomiuppgifter för HEXPOL AB
  • Budget
  • Prognos
  • Internrevision
  • Uppföljning och analyser
  • På sikt även Transferpricing

Business Controllern kommer även ansvara för diverse börsrelaterade uppgifter såsom hantering av investerarsiten, pressreleaser, policies och årsstämma. I tjänsten kan det förekomma resor till HEXPOLs dotterbolag.

Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi ser att du som är aktuell för rollen har en högskoleexamen inom ekonomi samt några års arbetslivserfarenhet. Jobbar du idag med revison, men inte känner att ditt nästa steg i karriären är en roll som auktoriserad revisor utan hellre vill jobba som affärsnära Business Controller tror vi att du är helt rätt för denna roll.

Rollen som Business Controller innefattar mycket externa samt internationella kontakter, varav engelska i tal och skrift är ett krav. Du behöver även kunna hantera Excel på en hög nivå.

Personliga egenskaper

Då det är ett litet huvudkontor behöver alla hjälpas åt för att nå uppsatta mål och hålla deadlines och därför krävs att du är prestigelös, ordningsam, noggrann och målinriktad som person.

Vad erbjuder företaget dig?

HEXPOLs huvudkontoret ligger med två minuters promenad från Malmös centralstation i charmiga lokaler med knarrande parkettgolv, högt i tag och fin utsikt. Förutom att du får sex veckors semester, friskvårdsbidrag och har möjlighet att arbeta på annan plats någon dag i veckan blir du en del av ett trevligt och prestigelöst gäng med lång erfarenhet och hög kompetens.

Om företaget

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets and Seals) samt hjul i polymera material för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak den globala fordons och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsbranschen och inom sektorer som transport, energi och konsument samt kabelindustrin och tillverkare av medicinteknik, plattvärmeväxlare och truckar.

HEXPOL är ett bolag som drivs framåt av sina medarbetare och en stark företagskultur med tydliga värderingar. Våra kärnvärden utgör grunden för vårt sätt att arbeta och är den naturliga utgångspunkten i vår affärsmodell. Vi levererar högkvalitativa polymerlösningar som förbättrar våra kunders applikationer och gör dem mer hållbara. Vi drivs av vår vision att bli den ledande leverantören av lösningar för hållbara polymera applikationer. We create a material difference - Vi gör skillnad varje dag, både genom våra produkter och genom våra relationer till kunderna.

HEXPOL har en bevisad förmåga att skapa stark tillväxt, såväl organiskt som genom strategiska förvärv. Sedan 2010 har 43 enheter förvärvats och med lyckat resultat implementerats i verksamheten och snabbt genererat synergier för koncernen.

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
14 apr. 2023 (15 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare