Hoppa till innehåll
ECOLEAN AB logotyp

STRATEGISK INKÖPSCHEF

Ansök nu
Är du en visionär ledare med förmåga att tänka strategiskt? Brinner du för Category Management och för att optimera upphandlingsprocesser? Vi söker en duktig strategisk inköpschef som vill leda vårt team i utvecklingsresan för att uppnå våra mål beträffande kostnadseffektivitet, hållbarhet och överlägsen kvalitet i hela vår leveranskedja.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
  • Strategiskt leda ett högpresterande inköpsteam genom att sätta upp tydliga mål och främja en kultur av samarbete, innovation och excellens.
  • Driva en hållbar inköpsstrategi i linje med företagets övergripande strategier i nära samarbete och med input från vår hållbarhetschef.
  • Utveckla och implementera en upphandlingsstrategi som förbättrar kostnadseffektiviteten, leverantörsrelationerna och den övergripande effektiviteten i försörjningskedjan.
  • Utveckla och underhålla relationer med nyckelleverantörer genom att förhandla fram förmånliga villkor och avtal samt säkerställa snabb leverans av varor och tjänster.
  • Identifiera potentiella risker i leveranskedjan.
  • Vara uppdaterad avseende branschtrender, marknadsförhållanden och nya teknologier för att driva kontinuerliga förbättringar.
  • Effektivisera upphandlingsprocesser, från inköp och urval till kontraktshantering och prestationsutvärdering.
  • Samarbeta tvärfunktionellt för att säkerställa synergier i upphandlingsinitiativ.
Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Helsingborg. Du rapporterar till vår Supply Chain Director och har personalansvar för ett tiotal kompetenta medarbetare. Tjänsten innebär planerade resor (ca 40 resdagar per år) inom framför allt Europa och också någon gång per år Asien.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har en för tjänsten en adekvat utbildning samt gedigen erfarenhet av internationellt inköp liksom av strategiskt ledarskap (minst 5 år).

Du har kompetens inom och erfarenhet av att utveckla och implementera upphandlingsstrategier som driver kostnadsbesparingar och operationell excellens. Förhandling, kontraktshantering och leverantörsrelationer tillhör dina specialiteter. Vidare har du mycket goda kunskaper i engelska och är en van användare av både ERP- och leverantörssystem.

Ett stort affärs- och tekniskt intresse är en förutsättning liksom inköpserfarenhet av material och maskindelar. Har du dessutom erfarenhet från förpackningsbranschen ser vi det som ett extra plus.

Som person är du analytisk och har en god problemlösningsförmåga. Slutligen är du en duktig kommunikatör som har lätt för att navigera, påverka och samarbeta på alla organisationsnivåer.

Varför Ecolean?

Vi erbjuder en hjärtlig och välkomnande arbetsplats med utrymme för idéer, diskussioner och utveckling av såväl dig själv som dina initiativ. Vårt hållbarhetstänk är starkt och vi erbjuder våra medarbetare både stor frihet och ansvar. Om du vill vara en del av ett blomstrande företag med stort fokus på hållbarhet och innovation, där du kan växa och sätta din prägel på framtidens förpackningar är Ecolean the place to be.

Kontakt och ansökan

I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vänligen inkludera, i din ansökan, CV och ett motivationsbrev som svarar på:
  • Varför är du intresserad av tjänsten som Strategisk inköpschef på Ecolean?
  • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som strategisk Inköpschef på Ecolean?
Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink, 070-554 03 42, helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson, 070-554 05 04, som hjälper oss i detta uppdrag. Du ansöker om tjänsten genom att klicka på länken.

Notera att vi arbetar med löpande urval. Vi tar endast emot ansökningar via ovan länk. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
29 okt. 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ecolean produces innovative lightweight packaging and filling equipment for liquid food, primarily in the dairy and beverage industry. With a strong focus on the Asian markets, Ecolean has operations in China, Vietnam, Indonesia, South Korea, Malaysia as well as Pakistan, Kazakhstan, Mexico, Oceania and Germany. The head office is located in Helsingborg, Sweden together with two of the production facilities. Ecolean was founded in 1996 and today collaborates with some of the world's leading consumer food brands. Please visit https://www.ecolean.com/ for more information.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare