Hoppa till innehåll
Ecolean AB logotyp

Automationsingenjör

Publiceringsdatum
28 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Automationsingenjör för utveckling av fyllmaskiner till Helsingborg

Vill du vara med och utveckla den globala aktören Ecoleans maskiner och processer för pouchfyllning av livsmedel?

Ecolean erbjuder ett varierande arbete som automationsingenjör i en miljö som präglas av höga ambitioner och en stark teknikutveckling. Rollen innebär att du kommer arbeta brett och med ett helhetsperspektiv där du får stora möjligheter att driva dina idéer. Vi har högt i tak, korta, snabba beslutsvägar och du kommer att få möjlighet att själv vara med och utforma vårt företag och våra produkter i en global miljö.

Beroende på dina kunskaper och intresseområde inom automation finns stora möjligheter till variation och utveckling då du arbetar både med förbättring av befintliga maskiner och nyutveckling. Här finns exempelvis möjligheten att utvecklas inom:

  • Systemdesign
  • Försteprogrammerare / delprojektledare
  • Avancerad motion programmering
  • Avancerade maskiner
  • Servostyrning

Vad har Martin Trygg, Director Automation Systems, att säga om hur det är att jobba på Ecolean? 

"Här får du trevliga och kunniga kollegor, avancerad och varierad maskinpark och korta beslutsvägar.

Vi gör många projekt för att lyfta befintlig maskinpark till modern nivå, samtidigt som vi nyutvecklar maskiner med helt ny automationsplattform."

Läs mer om vad Martin och hans kollegor har att säga om Ecolean på https://career.masterhelp.se/ecolean

Arbetsuppgifter 
Ecolean arbetar både med materialkonvertering och fyllningsmaskiner, men tjänsten som automationsingenjör är i första hand till fyllmaskinssidan. I tjänsten kommer ditt fokus vara att vidareutveckla befintlig maskinpark och genom nytänkande vara med och utveckla den för nya material och format. Arbetet innefattar programmering av PLC, motion control, iPC och HMI.

Du kommer vara med som utvecklare av den nya automationsplattformen, där du får möjlighet att arbeta med det senaste av industriell el- och automationsteknik. Detta i samarbete med elkonstruktörer, mekanikkonstruktörer, testingenjörer samt andra automationsingenjörer.

Din profil
Vi söker dig som har:

  • Relevant högskole-/ universitetsexamen eller en YH med inriktning mot automation
  • Erfarenhet av PLC-programmering (Siemens och/eller Omron)
  • Erfarenhet av och ett brinnande intresse för maskinstyrning
  • Generellt ett brinnande intresse för programmering och problemlösning

Det är meriterande om du har några års erfarenhet som senior automationsingenjör och tidigare jobbat med Siemens TIA portal och motionprogrammering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av WinCC Unified och Omrons plattform för PLC/HMI-programmering.

Som person är du öppen, kommunikativ och motiveras av tekniska utmaningar. Här får du verkligen möjligheten att utvecklas inom den senaste tekniken. Du trivs i en organisation med ett högt tempo, många kontaktytor samt högt ställda krav och förväntningar. Här får chansen att utvecklas samt sätta din prägel på produkterna.

Vi förutsätter att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Christofer Dahlman, tel. 0702-469300.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Your browser does not support the video tag.

Om Ecolean
Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel, främst inom mejeri- och dryckesindustrin. Med ett starkt fokus på de asiatiska marknaderna, har Ecolean verksamhet i Kina, Vietnam, Indonesien, Sydkorea, Malaysia och Thailand, samt Pakistan, Kazachstan, Mexiko, Oceanien och Tyskland. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med två av produktionsanläggningarna. Ecolean grundades 1996 och samarbetar idag med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel. 

Liknande Jobb

Ecolean AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 mars 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup