DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 550 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom.
Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL Global Forwarding ingår i Deutshe Post DHL Group och omfattar tre divisioner: DHL Express, DHL Global Forwarding, Freight och DHL Supply Chain.

DHL Global Forwarding i Helsingborg söker

SPEDITÖR TILL OFR IMPORT
Tjänsten innebär att du - ur kvalitetssynpunkt och med kunden i fokus - ser till att sändningar bokas upp, hämtas och skeppas enligt överenskommelse med kund. Detta i rätt tid, till rätt pris och komplett i oskadat skick. Du ska också ställa ut kundfakturor enligt offert och inom kundens specificerade tidsramar. Importteamet består idag av totalt 5 medarbetare som hanterar hela kedjan i importflödet och hanterar gods i en internationell miljö för sina nominerade kunder.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (37,5 h/vecka) med tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.
HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
- Ha daglig kontakt med våra kunder och leverantörer
- Vara operativt ansvarig för några av våra kunder
- Planera, boka, leveransbevaka sändningar
- Säkerställa korrekt exportförtullning
- Fakturering och kontroll av kundfaktura innan utskick
- Säkerställa korrekt estimering av kostnader
-  Ansvara för uppdragets totala resultat
- Besvara frågor från kund avseende debiterade uppdrag

KVALIFIKATIONSKRAV
Vi söker dig som:
- Har kunskap och erfarenhet av spedition, erfarenhet av exportspedition är meriterande
- Har goda IT-kunskaper och erfarenhet att jobba med system som stödjer transporten. CargoWise One kunskaper är meriterade.
- Har goda kunskaper i Microsoft Office (Word/Excel/Outlook)
- Vill arbeta med service och är lyhörd för våra kunders önskemål
- Tycker om att jobba i grupp men också kan jobba självständigt och ta egna initiativ
- Är noggrann och strukturerad, har siffersinne och är analytisk
- Talar och skriver flytande svenska och engelska
- Har gymnasieutbildning, eftergymnasial utbildning eller högskoleutbildning inom sjöfart och/eller logistik är meriterande
- Delar och gillar våra värderingar; Excellence, Entrepreneurship, Teamwork och Passion

VARFÖR DHL GLOBAL FORWARDING?
Förutom en arbetstid på 37,5 h/vecka och möjlighet till flex samt att jobba remote (40/60) är vi ett värderingsstyrt företag med tydlig strategi och mål, där du får vara med och påverka på olika sätt. Våra grundpelare är respekt och resultat i allt vi gör, vi tar miljöutmaningarna på allvar genom vårt globala Go Green program och erbjuder förmåner som tex. friskvård, föräldralön och förmånliga försäkringar. Hos oss kommer du kommer att omges av kunniga, engagerade och trevliga kollegor, både lokalt och globalt – i vår medarbetarundersökning är Teamwork en av de områden som alltid får högt resultat.
Delar du våra värderingar, passion, entreprenurship, excellence och teamwork samt vill vara med och bidra med ständiga förbättringar kommer du trivas hos oss. Vi delar med oss av kunskap och hjälper varandra, vi är passionerade i det vi gör och har ett positivt förhållningssätt. Tempot hos oss är högt, vi gillar när det är fart. Att vi är olika som individer stärker oss som företag och vi värdesätter diversity.
Inom DPDHL är utveckling centralt och förutom internationella kontakter har vi ett internt utbildningsprogram.

INTRESSERAD?
I denna process samarbetar vi med OnePartnerGroup och Christian Gullander du når honom på 0734-305025. Denna tjänst är en konsultroll med en anställning hos OnePartnerGroup. Uppdraget är på 6 månader med möjlighet till både förlängning och anställning hos DHL efter uppdragets slut.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) så snart som  möjligt, vi rekryterar löpande.

 
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.onepartnergroup.se/
Sista ansökningsdag 28 apr 2023 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se