Redovisningsekonom till Murrelektronik

Redovisningsekonom till Murrelektronik

Lockas du av en helhetstjänst som redovisningsekonom och är på jakt efter din nästa utmaning? Låter det motiverande att få vara med på en tillväxtresa där du har möjlighet att utveckla både dig själv och företaget. Vi söker dig som har arbetat med kvalificerat ekonomiarbete där du kan hantera större delen av ekonomidelen på ett företag. Vi söker dig som känner att om du bara fick chansen så skulle du visa vad du går för.

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Murrelektronik.

Om företaget

Murrelektronik förser marknaden med optimerade lösningar för samtliga områden inom industriell automation. Deras framgångar grundas på innovativa produkter, välutvecklad marknads- och kundkännedom, effektiv logistik och stor kvalitetsmedvetenhet. Murrelektronik grundades i Oppenweiler år 1975 och har idag en ledande position på både inhemska och internationella marknader. Deras strävan efter att bevara goda relationer har vuxit fram ur filosofin att kund alltid står i främsta fokus när det gäller hur företaget tänker och agerar. De håller sig alltid uppdaterade gällande deras kunders och marknadens behov när det gäller produkter, prestanda, pris, kvalitet, logistik och service.

Murrelektronik är uppbyggt på innovation och flexibilitet, som stödjs av en samarbetsvillig ledningskultur med korta beslutsfattningsvägar. De är verksamma i 50 länder och har globalt mer än 4500 medarbetare - vilket ger dem ett snabbt och brett kommunikationsflöde.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom på Murrelektronik kommer du att ha ett övergripande ansvar och vara länken mot Kontek för lön, pension och skatt. Du kommer få en mångsidig vardag i ett företag där det inte är långt från tanke till handling, och där det råder en informell och positiv ton. Murrelektronik präglas av entreprenörsanda, driv och stort engagemang. Du kommer att ansvara för ett brett spektrum av uppgifter allt från operativ till strategisk nivå och kommer vara en viktig del av Murrelektroniks ekonomiavdelning.
Som utgångspunkt kommer dina primära uppgifter vara:
* Administration av lön, pension, försäkringar
* Månads-/kvartals- och årsbokslut
* Upprättande och uppföljning av budgetar
* Likviditetshantering
* Skattefrågor
* Kontakt med offentliga myndigheter, bank och revision

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

* Eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* Minst två års erfarenhet av en kvalificerad roll inom ekonomi, som nära assistent till en ekonomichef på större bolag, eller ensamt ansvarig på ett mindre företag alternativt redovisningsekonom
* Systemvana av bland annat SAP, meriterande om man jobbat i programmet Kontek
* Goda kunskaper i svenska och engelska

För att lyckas i rollen som redovisningsekonom är du kommunaktiv och har lätt att förklara ekonomiska sammanhang. Du tar stort ägandeskap för dina ansvarsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Därtill är du duktig på att planera och driva ditt arbete framåt och kan enkelt strukturera och prioritera rätt saker. Du är noggrann med förmågan att upptäcka sådant som andra ofta missar i kombination med att du är handlingskraftig och förstår värdet av att komma framåt. Vidare har du ett prestigelöst förhållningssätt, är hjälpsam och ställer upp för att stötta andra, oavsett om det ingår i dina arbetsuppgifter eller inte. Slutligen ser vi att du trivs i tätt samarbete med andra där du uppskattar en miljö där man delar tankar och insikter med andra.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Helsingborg
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 25 mars 2023 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.