Laboratorieingenjör

Laboratorieingenjör

Vill du arbeta i ett laboratorium på ett företag som brinner för det som står jorden nära? Har du tidigare erfarenhet av kemiskt laboratoriearbete? Då kan tjänsten som Laboratorieingenjör på LMI vara din nästa utmaning!

Om tjänsten

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos LMI.

Om företaget

LMI är ”jordnära experter” som brinner för det som står jorden nära. LMI säljer och tillverkar växtnäring och vänder sig till yrkesodlare inom trädgård, grönytor, lantbruk och skogsplantskolor. Vidare har LMI en produktionsanläggning, där det tillverkas flytande växtnäring till aktörer på den svenska marknaden, likväl som på den internationella. På företaget arbetar idag ca 24 anställda.

1950 inrättades det första laboratoriet i en källare i Helsingborg, verksamheten har sedan dess expanderat och nya lokaler fått byggas. På LMI`s laboratorium arbetar idag 7 personer. Här utförs främst näringsanalyser på jordar, växter och vatten. Företagets instrumentpark består bl.a. av ICP-MS, ICP-OES, AA-500, Quaatro, HPLC.

Arbetsuppgifter

I rollen som Laboratorieingenjör arbetar du i ett sammansvetsat team med sju andra. I din arbetsroll kommer du bland annat att arbeta med provberedning, analys samt svarsrapportering av bland annat jord-, vatten-, plantsaft- och växtnärings analyser. Du kommer att vara delaktig i processen att effektivisera metoder och strukturera laboratoriets arbetsrutiner samt arbeta med ständiga förbättringar så att vi följer våra kvalitetskrav enligt vår ackreditering, ISO 17025.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
* Minst 3-årig högskoleutbildning med inriktning mot kemi, analytisk kemi, biokemi eller motsvarande erfarenhet
* Arbetslivserfarenhet av laboratoriearbete
* Meriterande med erfarenhet av arbete i ackrediterad laboratorieverksamhet
* God datorvana
* B-körkort är meriterande
* Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift

Som person beskrivs du som noggrann, har en känsla för kvalitet och tar ansvar för ditt arbete. Du har god förmåga att självständigt planera, prioritera och genomföra ditt arbete. Framför allt önskar vi att du är driftig, nyfiken och har en öppen kommunikation. Du har en positiv inställning till utveckling och är därmed drivande till förändring- och förbättringsarbete. Gruppen är viktig för oss varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Start: Omgående, eller enligt överenskommelse
Plats: Helsingborg
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månader provanställning
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Laboratorium, växtnäring, odling, lantbruk, yrkesodling, jord, grundämnesanalys, växtanalys, kvalitet, Kemiteknik, Helsingborg, Skåne, Heltid

Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.bravura.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura levererar rekryterings- och bemanningslösningar inom hela tjänstemannaområdet, över hela landet.

Vårt mål är att förenkla rekryteringsprocessen, både för dig som söker nytt jobb och för de företag som vill anställa nya medarbetare. Genom att hålla en tydlig dialog, vara snabba och anpassningsbara samt med en passion för det vi gör säkerställer vi en framgångsrik rekryteringsprocess för alla parter.