Hoppa till innehåll
Adapa logotyp

Finance Manager till Adapa Sweden, Landskrona

Ansök nu

Gillar du producerande bolag och triggas av att verka i en internationell miljö? Vill du arbeta verksamhetsnära och samtidigt utvecklas i koncerngemensamma projekt? Då kan rollen som Finance Manager vara något för dig!

Som Finance Manager får du det övergripande ansvaret för både redovisning och ekonomistyrning och ansvarar för en avdelning med två personer, en redovisningsekonom och en ekonomiassistent. Du ingår i ledningsgruppen och blir en del av företagsledningen som strategiskt och operativt leder och utvecklar bolaget. Du rapporterar till Finance Director på gruppnivå och till VD för adapa Sweden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Övergripande ansvar för ledning och utvecklingen av bolagets ekonomifunktion och ekonomiteam
 • Övergripande ansvar för redovisningen inkl. årsbokslut med årsredovisning, deklaration och rapportpaket koncern
 • Leda ekonomifunktionen med fokus på dess bidrag till bolagets framgång och resultat
 • Bidra med KPI-driven analys och definiera åtgärder och actions
 • Löpande internrapportering och tillhörande månadsbokslut
 • Leda budget och prognosprocesserna
 • Identifiera förbättringspotential i processer och arbetssätt inom och utom ekonomifunktionen och bidra med initiativ, analys och lösningar
 • Tillsammans med VD och övriga i ledningsgruppen vidareutveckla bolaget på såväl lång som kort sikt
 • Delta i koncerngemensamma utvecklings- och förbättringsprojekt.
Kvalifikationer och erfarenhet:

Du har relevant examen på högskolenivå och har sannolikt redan idag en ledande ekonomibefattning på ett bolag inom industrin. Men vi är även öppen för dig med ambitioner och potential. Genom en kombination av erfarenheter inom redovisning och controlling och drivet att ta helhetsansvar kan du bli en framgångsrik Finance Manager på adapa. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och vi värdesätter erfarenhet av ledarskap liksom av matrisorganisationer i internationell miljö.

Personliga egenskaper:

Du känner dig trygg i din kompetens, har en hög ambitionsnivå och vill vara med och påverka och bidra. Du söker förståelse och lösningar och agerar proaktiv för att utveckla såväl dig själv som ekonomifunktionen och verksamheten i sin helhet.

Vad erbjuder adapa?

Som Finance Manager på adapa Sweden får du en central företagsledande roll. Genom de initiativ du tar, såväl bolagsövergripande som inom ekonomifunktionen, har du stora möjligheter att påverka din vardag. Koncerngemensamma projekt ger dig möjlighet att utvecklas vidare och vara en del av koncernens framgång.

Om adapa

adapa Sweden är en av Sveriges ledande producenter av tryckta flexibla förpackningslaminat, främst till livsmedelsindustrin. adapa skapar den optimala förpackningslösningen med tanke på material, hållbarhet, barriär, ytfinish och utseende. adapa Sweden omsätter ca 230 mnkr och har ca 50 anställda. adapa Sweden är en del av adapa Group med huvudkontor i Österrike, drygt 20 produktionssiter runt om i Europa och över 2 000 anställda.

Läs mer på www.adapa-sweden.com och www.adapa-group.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar adapa med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Pontus Lasson på 070 166 08 38, pontus.lasson@meritmind.se eller Joanna Nestenius på 070-466 18 66, joanna.nestenius@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan, på engelska, så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
27 okt. 2023 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare