Hoppa till innehåll

Ta nästa steg i din karriär som Stationstekniker

Vill du fortsätta utvecklas i en roll där du kan göra verklig skillnad för människors liv genom att säkerställa att den växande efterfrågan på energi i samhället tillgodoses? Gillar du arbete som ger dig utmaningar både i det tekniska och det praktiska? Då ska du fortsätta läsa om möjligheten att ta nästa steg i din karriär i rollen som stationstekniker. Tillsammans hjälper Vattenfall Services och One Nordic till att energiinfrastrukturen fungerar så bra som möjligt och nu söker de fler som vill bidra till att bygga Sveriges framtid!Om tjänsten

Övergången till mer hållbara energikällor är pågående samtidigt som elkraftsystemen i samhället blir alltmer komplexa och avancerade. För att möta den växande efterfrågan på energi och kunna hantera, utveckla och underhålla elkraftssystem på ett säkert och effektivt sätt behövs tekniker med hög kompetens och specialisering.

Med anledning av detta driver därför Academic Work och Brights, ihop med Sveriges Elkraftsentreprenörer och dess medlemmar Vattenfall Services och One Nordic, initiativ om att förse branschen med ökad kompetens för att stärka möjligheten att möta den växande efterfrågan på energi i samhället. Tillsammans erbjuder vi dig som har erfarenhet från en roll som exempelvis distributionselektriker, installationselektriker eller annan roll där du fått tidigare erfarenhet av arbete med el, felsökningar eller installation möjligheten att fortsätta din karriär och utvecklas i en roll som stationstekniker.

Initiativet innefattar totalt 16 veckor utbildning fördelad på två perioder som varvas med lärande i fält för att fördjupa kompetensen praktiskt mellan utbildningsperioderna. Du kommer genomgå två utbildningsperioder som fördjupar din kompetens i rollen som stationstekniker ytterligare. För dig som motiveras av ett ansvarsfullt och självständigt arbete med utvecklingsmöjligheter där du kan växa in i din roll är detta en möjlighet du inte vill missa!Arbetsuppgifter
 • Se till att alla utrustningar och maskiner på en anläggning fungerar korrekt och effektivt.
 • Arbeta med service och underhåll inom ställverk och kraftstationer i relation till stora serviceavtal inom stationsunderhåll.
 • Arbeta med felsökning, felavhjälpning och reparationer av ställverksapparater.
 • Arbeta med om- och nybyggnation av stationer, ställverk och andra kraftstationer.
 • Arbeta med provning och förebyggande underhåll


Kvalifikationer
 • Är över 18 år
 • Har tidigare erfarenhet från en roll som exempelvis distributionselektriker, installationselektriker eller annan roll där du fått tidigare erfarenhet av arbete med el, felsökningar eller installation.
 • Har genomgått ESA 19
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
 • Har B-körkort då resor i tjänsten är en del av vardagen
 • Uttrycker stark motivation för programmet

Som stationstekniker kommer du i stor utsträckning jobba utomhus med service och underhåll för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer. Jobbet kan vara fysiskt krävande, med en blandning av tunga lyft, finmotoriska arbetsuppgifter och arbete i trånga och höga utrymmen. De personliga egenskaper vi söker hos alla våra kandidater är:

 • Självutvecklande
 • Samarbetsinriktad
 • Serviceinriktad
 • Ansvarstagande
 • Problemlösande

Elnätet är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av Vattenfall Services och One- Nordics tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras (inkluderat registerkontroll) i samband med anställning (i enlighet med 3 kap 1§ i Säkerhetsskyddslagen). Tjänster som har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog.

 • Digital välkomstkväll inför utbildning: 26 februari
 • Introduktionsstudier på distans: 26 februari - 8 mars
 • Utbildningsstart: 11 mars
 • Avslut utbildningsperiod 1: 3 maj
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: Majoriteten av tiden fysiskt på plats på Campus i Stockholm och Kursgård i Åsbro.
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Helsingborg
TRÄFFA DINA ARBETSKAMRATER OCH PRAKTISKA MOMENT

Initiativet innefattar totalt cirka 16 veckor utbildning under ett år fördelad på två perioder om cirka 8 veckor som varvas med lärande i fält. Utbildningsveckorna består till majoritet av obligatoriska moment som kräver fysisk närvaro på plats baserat på att du kommer lära dig arbeta fysiskt med moment som rollen kräver, samt träffa dina arbetskamrater. Oavsett boende- eller arbetsort organiserar vi resa och boende för att närvara på vårt Campus i Life City, Stockholm och bokad kursgård i Åsbro. Observera att nedan datum är preliminära och kan komma att ändras:

Obligatoriska fysiska moment, utbildningsperiod 1 (11 mars - 3 maj 2024)

 • 11-12 mars (Brights Campus i Stockholm)
 • Cirka 80% av tiden mellan 25 mars - 3 maj, endast vardagar, ej röda dagar (Åsbro Kursgård)

Obligatoriska fysiska moment, utbildningsperiod 2 (21 oktober - 13 december 2024)

 • Cirka 90% av tiden mellan 28 oktober - 13 december, endast vardagar, ej röda dagar (Åsbro Kursgård)
PRAKTISK INFORMATION
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både kunskapstest, logiska- och personlighetstester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!

 • Sök till tjänsten genom att klicka på “ansök här” högst upp på denna sida. Du kommer i ett nästa steg kontaktas av våra rekryterare som leder dig genom processen av tester och intervjuer.

 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på mailadressen academy@academicwork.se under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

OM ACADEMIC WORK ACADEMY

Tillsammans med Brights, vår utbildningspartner tillika systerföretag, har vi sedan 2015 hjälpt över 3500 individer till nya karriärer, vilket också möjliggjort för över 600 företag att få tillgång till ny och eftertraktad kompetens. Vårt Academykoncept är både kvalitativt och tidseffektivt. Vi kombinerar en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon i stället för vad de gjorde igår, med ett skräddarsytt utbildningsprogram som bygger på erkänt effektiva pedagogiska modeller och handplockade lärare med gedigen och relevant kompetens inom det ämne de undervisar. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
08 dec. 2023 (7 dagar kvar)
Yrkesroll
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se
http://www.academicwork.se

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Service & Kundtjänst
Företagslogga
Göteborgs stad
HR & Personal
Företagslogga
Malmö stad
Ekonomi
Företagslogga

Liknande Jobb