Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin.
Företaget grundades 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim.

Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv, men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl.a. golv.

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och pulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som producerar våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura och Nadura. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvm golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.

Välinge har idag ca 250 medarbetare och har en hög ambition att växa under 2022. Vi söker därför en golvtekniker till vår R&D avdelning i Viken.

Arbetsuppgifter

Som golvtekniker arbetar du med golvinstallationer internt och externt i syfte att förstå hur våra olika produkter påverkas i olika miljöer.
Du kommer även att arbeta med:
  • Olika installationssystem i samarbete med profilutveckling och produktutveckling.
  • Efterbehandling och underhåll i syfte att utveckla sådana tekniker.
  • Utprovning och delta i utveckling av tillbehör som underlagsmaterial och verktyg.
  • I samråd med testbeställaren och andra experter analyserar du resultatet vilket beroende på behov leder till mer eller mindre omfattande rapporter.
  • Stödja och/eller genomföra reklamationsutredningar på våra produkter och teknologier.
Utbildning och erfarenhet

Utbildning eller intresse för materiallära och byggteknik är önskvärt.
Erfarenheter från golv, möbel eller plastindustrin ses som meriterande.
Arbetslivserfarenhet ifrån golvteknik är meriterande.

Egenskaper

Som person har du ett affärsmässigt och innovativt tankesätt. Du är utåtriktad, flexibel och professionell i ditt uppträdande och besitter såväl förståelse som ett genuint intresse för golv. Vidare har du en god planeringsförmåga samt är strukturerad och noggrann. Arbetet innefattar såväl sågning som golv installation varför du måste vara händig.

Arbetstid (heltid/deltid)
Heltid

Anställningens varaktighet (tillsvidare, viss tid)
Tillsvidare

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Frågor rörande tjänsten kan ställas till Göran Ziegler per mail till: goran.ziegler@valinge.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)