Credit Controller till Total Produce Nordic AB

Credit Controller till Total Produce Nordic AB

Kort om tjänsten

Som Credit Controller kommer du att bli en viktig del av finansfunktionen på Total Produce Nordic AB och kommer att ingå i ett starkt starkt AP/AR/Treasury team som sträcker sig över våra verksamheter både i Sverige och Danmark. Du kommer erbjudas utmanande arbetsuppgifter och goda förutsättningar till en ständig utveckling i en organisation som präglas av ansvar, innovation och passion. Tjänsten är stationerad i Helsingborg.

Om verksamheten

Total Produce Northern Europe är resultatet av ett nordiskt samarbete mellan danska Lembcke gruppen och svenska Everfresh, som påbörjades 2007. Idag är båda bolagen en del av Total Produce Northern Europe som är marknadsledande inom segmentet färska frukter och grönsaker. Vi är en frukt och grönsaksdistributör, logistikpartner med ett förgrenat nätverk ut i hela världen. Med vårt breda kontaktnät av leverantörer runt om hela världen kan vi förse nordiska och europeiska kunder med färska frukter och grönsaker året runt. Våra moderna logistikenheter gör att vi alltid kan leverera färska produkter med hög kvalitet.
I Finance arbetar vi utifrån våra värderingar "One finance driving Business Value" med fokus på Responsibility, Integrity och Effectiveness.

Vi är en del av konceptet GROW - People and Culture vars syfte är att växa människan, vårt samhälle och kulturen i vårt företag. Inom GROW erbjuder vi möjligheter till möten, kunskapsutbyte mellan kollegor och ett fullt utrustat gym som inspirerar till bättre hälsa genom träning. Vi är övertygade, att tar vi väl hand om våra anställda kommer våra anställda att göra stora saker för vårt företag och tillsammans kommer vi att bygga vår framtid.

Mer om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära:
  • Rapportering av Accounts Receivable till moderbolagets funktion för Credit Control
  • Ansvar för bevakning av kreditförsäkring avseende kundfordringar
  • Kreditbedömningar och arbete med kreditlimiter
  • Ansvar för processer avseende kundfordringar
  • Masterdatahantering
  • Påminnelsehantering
  • Avstämningsarbete i bokslutsprocessen
  • Löpande kommunikation med kunder
  • Support- och stödfunktion till övriga verksamheten
Du kommer att ha en viktig roll i vårt fortsatta arbete med att effektivisera och utveckla våra processer samt att säkerställa att dessa alltid lever upp till kraven på effektivitet och att de utförs i enlighet med våra riktlinjer. Du kommer arbeta i en modern och internationell systemmiljö.

Din profil

För att fungera optimalt i denna rollen tror vi att du är en person som tar ett ansvar utöver det vanliga, att du ser lösningar istället för problem, att du är beredd att lägga ett stort engagemang på ditt arbete och att det är självklart för dig att ta saker i mål.

Rollen ställer stora krav på samarbete och kommunikation. Vi tror därför att du har en hög social kompetens, att du har lätt för att kommunicera och att det är naturligt för dig att jobba i team och att samarbeta med många olika slags funktioner. Du har en god systemförståelse och tycker om att lära dig nya saker. Du drivs av utmaningar och att arbeta med ständiga förbättringar. Du behärskar engelska i tal och skrift och är en fena på excel.

Du har minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare samt att du har någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha bidragit med att anpassa processer till SOX regelverk.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.
Mer info
Kontaktperson Magnus Axelsson
Telefon 042-176617
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 31 juli 2021 (2 dagar kvar)