Projektledare inom underhåll till Kemira Kemi

Projektledare inom underhåll till Kemira Kemi

Kemira söker en driven och engagerad projektledare inom underhåll till sin produktionssite i Helsingborg. Är du tekniskt orienterad som person med erfarenhet av projektledning samtidigt som du är en naturlig ledare? Vill du tillhöra en global koncern där du arbetar brett och har möjlighet att utveckla och förbättra i det dagliga arbetet? Då är tjänsten som projektledare på Kemira Kemi intressant för dig!

Rollen:

Siten i Helsingborg består av fabrikslinjerna Bleaching Line, Sulphur Line och Water Line. Du kommer som projektledare att tillhöra Sulphur line som består av tre fabriker för produktion av svavelsyra, energi och AKD. Du rapporterar till fabrikschefen och ingår i driftledningsgruppen som tillsammans tar ansvar för resultatet. Inom siten har företaget andra underhållsfunktioner som du kommer att samarbeta med och tillsammans utveckla Kemiras metoder.

Som projektledare för underhåll kommer du ansvara för att företagets projekt drivs och implementeras samt att du arbetar i förbättringsgrupper. Inom siten har Kemira valt att samarbeta med en extern partner gällande underhåll och ditt ansvar blir att tillsammans med resurser från denna partner planera projekt, underhåll samt revisioner för ditt ansvarsområde. Du kommer att arbeta långsiktigt med att skapa en stabil underhållsplan och planera aktiviteter med hjälp av en femårsplan. Samtidigt arbetar du med uppgifter av mer kortsiktig karaktär, som daglig ledning och coaching för driftledningen gällande projekt och planering av outsourcade resurser. Ett stort fokus ligger på förebyggande åtgärder och i ditt ansvar ligger också fabrikens investeringar och tekniska projekt kopplat till processutrustning och fastighet. Ditt primära uppdrag ligger i att utveckla rutiner, arbetssätt, processer och relationer för underhållsarbetet tillsammans med underhållschefen.

Tillträde enligt överenskommelse.

Din profil:

Du är en ledare som söker utveckling och förvaltning. Utöver goda ledaregenskaper har du vana av att driva tekniska projekt, där du som professionell och pragmatisk bygger ett relationsskapande ledarskap på tydlighet. För att passa i rollen som projektledare har du även följande kvalifikationer;
 • Erfarenhet inom projektledning
 • En teknisk bredd som gör att du har lätt för att förstå områden som mekanik, el och automation
 • En bred grund från processindustrin
 • Kommunicerar på ett enkelt, tydligt och ärligt sätt
 • Ett högt säkerhetsmedvetande
 • Goda kunskaper i SAP
 • Behärskar koncernspråket engelska och talar och skriver svenska mycket bra
Om du har erfarenhet av underhållsarbete i en processindustri och en förståelse för en 24/7-verksamhet samt har goda kunskaper i underhållsmodulen i SAP är det meriterande.

Företaget erbjuder:
 • En anställning i ett stabilt och globalt företag som är väl etablerat på marknaden.
 • Ett arbete i en fabrik med väl underhållen processutrustning och medarbetare med hög kompetensnivå.
 • En konkurrenskraftig lön och bra förmåner.
 • Utmanande, varierande och intressanta arbetsuppgifter, med möjlighet att utvecklas i rollen som chef och personalledare.
 • Ett arbete tillsammans med engagerade kollegor för att nå nya mål.
 • En stor möjlighet att sätta din prägel och bygga upp och utveckla ett väl fungerande underhållsarbete.
Upplysningar:

Vi har ett löpande urval och vi vill gärna ha in din ansökan omgående. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Cindy Hultman på TEMP-TEAM på 040-611 07 70 och har du specifika frågor kring tjänsten kontaktar du Fabrikschef Roshani Jakobsson-Åhl tel. 042-17 18 58. Facklig information lämnas av Patrik Eriksson 042-171660 Ledarna, Christoffer Ödman 042-171186 Akademikerna, Martin Fridehjelm 042-171995 Unionen, Kenth Hultin 042-171111 IF Metall.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Cindy Hultman
Telefon 040-6110770
Område Helsingborg
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kemira Kemi är ett globalt företag som tillhandahåller kemikalier och expertis till verksamheter runt om i världen. Vi vill vara våra kunders förstahandsval och skapa hållbart värde genom förbättrad produktkvalitet, bättre process och resurseffektivitet. Vi erbjuder en resultatorienterad samarbetskultur som ger dig möjlighet att driva excellens och innovation med stor inverkan på framtiden.