Avdelningschef tullgruppen, TNT Helsingborg

Avdelningschef tullgruppen, TNT Helsingborg

Om tjänsten

Vill du arbeta för ett internationellt bolag störst på försändelser i Europa? Vi söker en utvecklingsinriktad avdelningschef till tullgruppen i Helsingborg!

Som avdelningschef leder du tullgruppen som idag hanterar all importdeklarering av tullgods till Sverige. Gruppens medarbetare består av åtta specialister, inklusive en teamledare, med djup kunskap om tullverkets regler för import och export av varor. Du arbetar med att utveckla administrativa processer och säkerställer att gruppens medarbetare har rätt förutsättningar att arbeta effektivt med speditionsarbetet enligt kundavtal och uppsatta mål för verksamheten. Du får en viktig roll i organisationen där du med hjälp av din relationsskapande förmåga bidrar till utveckling av tullgruppens arbete med tulldeklarering och det interna samarbetet mellan avdelningarna. Du rapporterar till Operations Manager. Tjänsten är på heltid och placerad vid TNTs kontor i Helsingborg.

Din profil

Vi söker en riktigt duktig chef, en trygg och lyhörd ledare som är bra på att driva förändringsarbete och samtidigt har förmågan att involvera medarbetarna och skapa motivation och arbetsglädje. Du har troligtvis erfarenhet av en liknande roll med utveckling av administrativa processer där du har lett specialister och tjänstemän mot goda resultat. Det är inget krav att du skall kunna importdeklarering och tullverkets lagar och föreskrifter, har du kännedom eller viss erfarenhet så är det meriterande. Du har god datavana och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.
Känner du igen dig i att du brinner för ledarskap och tycker att det är roligt att arbeta med att utveckla och skapa effektiva rutiner och processer så kan tjänsten som avdelningschef vara nästa spännande utmaning för dig!

Om TNT
TNT är ett internationellt bolag verksamma i 60 länder och erbjuder företag flexibla transportlösningar, både nationellt och internationellt, av försändelser som gods och paket. Huvudkontoret för Sverige ligger i Upplands Väsby och i övriga landet finns depåkontor i Göteborg, Helsingborg, Malmö/Sturup, Stockholm och Örebro. Då TNT erbjuder kunder transporter av gods över landsgränserna så har man avdelningar som arbetar med exportkontroll och tullklarering. FedEx och TNT gick samman 2016 och är nu marknadsledande på transporter av försändelser i Europa.
Läs mer om TNT på www.tnt.com

Intresserad av tjänsten?

TNT samarbetar i denna rekrytering med Logent, ansök via annonsen och bifoga CV och personligt brev senast den 28 april. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringschef Marie-Louise Bååth, tel 070-722 77 59 eller marie-louise.baath@logent.se. Som en del i vår kvalitetssäkrade rekryteringsprocess kommer du eventuellt att få utföra arbetspsykologiska tester.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Marie-Louise Bååth
Telefon 070-7227759
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Logent
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Logent är en oberoende tjänsteleverantör inom logistik med ett heltäckande erbjudande inom Supply Chain Management för logistikintensiva verksamheter. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Logistik, Bemanning, Hamn & Hub och Kompetens. Logent finns representerade på ett flertal orter i Sverige och Norge med ca 3000 anställda. Under 2015 omsatte Logent ca 1,5 miljarder SEK. Logent AB är auktoriserade genom Almega och AEO-certifierade samt certifierade enligt ISO9001 och ISO14001.