GRUPPCHEF FÖR SWECOS PROJEKTLEDARE I HELSINGBORG

GRUPPCHEF FÖR SWECOS PROJEKTLEDARE I HELSINGBORG

Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt från mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnation- samt infrastrukturprojekt.

Brinner du för projektledning, ledarskap och teamarbete? Har du dessutom erfarenhet av bygg och fastighet och/eller infrastruktur?
Då kanske ditt nästa jobb finns på Sweco! Nu söker vi en gruppchef till vårt Helsingborgskontor.

Din kommande roll
Som gruppchef på Sweco har du en dynamisk och utvecklande roll med personal- och budgetansvar. Ditt huvudsakliga arbete innebär att utveckla och stärka affären inom bygg och fastighet samt infrastruktur samt att stärka gruppen och dess tillväxt. Självfallet innebär rollen att motivera, inspirera och utveckla de medarbetare som redan arbetar i gruppen och att tillsammans med dem skapa och utveckla relationer med nyckelpersoner både internt inom Sweco och med våra kunder. Vi tror på ett närvarande ledarskap och det är viktigt för oss att du vill vidareutveckla dina och gruppens kompetenser i era uppdrag. Som gruppchef förväntas också att du har god kundkontakt och att du gillar att göra affärer!

Du ingår i regionledningsgruppen som under ledning av regionchefen Thomas Franzén består av totalt 7 gruppchefer inom bygg och fastighet, industri och energi samt infrastruktur. Du kommer att bidra till hela regionens utveckling och samarbetar med övriga chefer i frågor kring bl.a. resursplanering, affärer och rekrytering. Samarbetet med övriga Swecokollegor på kontoret är en viktig del i rollen och en trygghet i det dagliga arbetet.

Som gruppchef arbetar du också som projektledare i våra kunders projekt. I denna roll deltar du i alla delar av processen från idéstadiet till den färdiga slutprodukten. Dina uppgifter är att leda, kommunicera och planera projekten och du skall kunna samordna de olika aktörerna såsom beställare, leverantörer, entreprenörer och konsulter. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till kunden.

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig med erfarenhet från en ledande roll inom bygg och fastighet och/eller infrastruktur som exempelvis projektledare eller som chef med personalansvar. Du har många års arbetslivserfarenhet bakom dig. Har du även ett etablerat nätverk inom regionen och högskoleutbildning är det särskilt meriterande.

För att trivas i rollen som gruppchef söker vi dig som är en trygg person och redo att anta utmaningen att driva gruppen framåt. Du är en naturlig ledare som motiveras av att coacha och inspirera andra samt har förmågan att kommunicera med olika typer av människor. Vi tror att du har förmåga att sprida positiv energi och har en lösningsfokuserad attityd som skapar ett härligt arbetsklimat. Du förstår vad som driver våra affärer och vill vara med och utveckla såväl din egen som dina kunders verksamhet.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

Placeringen för tjänsten är på vårt fina kontor i Helsingborg men tjänsten kan innebära resor till andra orter beroende på uppdragens placering.

Låter det som en intressant utmaning? Då ser vi fram emot din ansökan. Tveka inte att skicka in din ansökan direkt då vi utvärderar och intervjuar löpande.

Kontaktperson: Maria Olsson, Sweco Rekrytering, Tfn 072 556 75 71 #LI-RT
Mer info
Kontaktperson Maria Olsson
Telefon 072 556 75 71
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 16 000 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 18,7 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.