StudentConsulting söker Jobbcoach till Landskrona

StudentConsulting söker Jobbcoach till Landskrona

Nu söker StudentConsulting dig som vill lära och utvecklas i rollen som jobbmatchare inom ramen för, den av Arbetsförmedlingen upphandlade jobbmatchningstjänsten, "Rusta & Matcha".

Information om uppdraget:

StudentConsulting söker dig som vill arbeta extra som jobbcoach vid sidan av dina studier. Här får du möjlighet att göra en viktig samhällsinsats i att hjälpa arbetslösa till jobb eller utbildning.

Rollen som Jobbmatchare hos oss är uppdelad i tre delar:

Individuella samtal: Varje deltagare har en dedikerad jobbmatchare som veckovis håller i individuella samtal. Dessa går ut på att lära känna deltagaren, sätta sig in i dennes situation, både studie och arbetsmässigt. Jobbmatcharen hjälper till att utveckla deltagarens CV och personliga brev så att chanserna ökar att få komma på intervju. Jobbmatcharen intervjutränar med deltagaren, lägger planering, coachar och inspirerar.

Workshops: Några dagar i veckan håller jobbmatcharna workshops för deltagarna där vi går igenom ämnen såsom kommunikation, arbetsmiljö, CV/Personligt brev, Arbetsrätt, Sociala medier, konflikthantering mm. Ibland får deltagarna uppgifter att genomföra och redovisa, antingen i grupp eller individuellt.

Administration/Ekonomi: Alla arbetsuppgifter under dagen skall dokumenteras. Avvikelsehantering för deltagare som inte varit på plats, dokumentation av individuella samtal, referenstagning mm. Vi håller kontakt med våra handläggare på arbetsförmedlingen och säkerställer att de får information kring hur det går för våra deltagare. Jobbmatcharen ringer även arbetsgivarkontakter för att på så vis skapa möjligheter för deltagaren att komma närmre ett arbete. Varje jobbmatchare har en budget så det ingår även viss prognostisering och beräkning av resultatersättning samt att varje vecka redogöra möjligheter och utmaningar som finns samt vad som förväntas vidare för att få ut fler deltagare i arbete och överträffa budget.

Din arbetstid kommer att vara varierande dagar och tider mellan 08.00-17.00 måndag till fredag. Du ska kunna arbeta minst 2 dagar per vecka, alt 16 h för att vara aktuell för tjänsten. Du planerar dina dagar och tider själv inom ramen.

Detta söker vi:

För att vara aktuell för tjänsten krävs det att du är studerande idag på högskola eller universitet. Dina studier skall pågå till minst 2023. I övrigt måste du uppfylla något av nedan krav för att vara aktuell;

1. Utbildning på högskolenivå, varigenom erhållit minst 120 poäng (motsvarande 80 poäng enligt äldre system) inom: arbetsliv, organisation och personalarbete, studie- och yrkesvägledning, företagsekonomi, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapi eller inom ramen för socionomutbildningen SAMT minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid (inom valfritt område) eller 4000 timmar på deltid under de senaste fem åren.

2. Alternativt minst ett års eftergymnasial utbildning på heltid samt minst tre års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid inom följande yrke eller arbetsuppgifter:
  • Arbetsledning med personalansvar
  • Rekrytering
  • Omställningsarbete för arbetssökande
  • Studie- och yrkesvägledning
  • Handläggning i personalfrågor (dock ej enbart personaladministration)
  • Arbete med arbetslivs- och arbetsmarknadsfrågor
  • Arbete med social- och gruppsykologi
  • Karriärvägledning
Du ska ha erhållit arbetslivserfarenheten under de senaste fem åren.

Vi ser gärna att du har mycket god kommunikationsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du som söker har tidigare erfarenhet av coachning, vägledning och/eller rekrytering och bemanning, men detta är inget krav.

Som person är du noggrann, flexibel, kreativ och social. Du brinner för att bygga relationer. Du gillar ett högt tempo och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team. Du är duktig på att inspirera och övertyga andra samt är hjälpsam och trygg i dig själv. Du värdesätter olikheter hos människor och har stor förståelse för den påverkan som olikheterna kan ge upphov till.

Vi tror att du har ett stort nätverk i regionen med en vana att ta dig an och driva sociala sammanhang.

Vill du ha ett riktigt roligt extrajobb där du får vara en del av något som gör skillnad, ett viktigt arbete där du hjälper till att minska på arbetslösheten, där du kan förändra och förbättra, utveckla och utvecklas. Ansök då redan idag via www.studentconsulting.se Vi jobbar med löpande urval och intervjuer. Tjänsten ska tillsättas med start så snart som möjligt.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll HR & Personal, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 16 sept 2022 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com