Test Automation Developer till Sigma IT i Helsingborg

Test Automation Developer till Sigma IT i Helsingborg

Vi söker nu en testutvecklare med gedigen erfarenhet av testutveckling och automatiserade tester. I denna roll arbetar du som konsult med huvudfokus på testutveckling, men du kommer även få möjligheten att ta en coachande roll mot teamet och utveckla dig själv ytterligare inom området.

Hur ser rollen ut?
Du blir en del av vårt Test & Quality team och arbetar på uppdrag ute hos någon av våra kunder eller in-house på vårt kontor i centrala Helsingborg. Genom en stor kundbredd öppnas möjligheten upp för dig som konsult att arbeta inom flera olika branscher men även med flera spännande teknologier.

Fokus i ditt arbete ligger på arkitektur och programmering, främst av automatiserade tester. Tillsammans med kunderna så finns möjligheten att vara med och påverka tillvägagångssättet i form av metodval, arbetsverktyg och arbetsprocesser.

Din bakgrund

Genom ditt analytiska tankesätt och din nyfikenhet drivs du av att effektivisera testarbetet inom flera delområden som arbetssätt, testnivå, testmetod, testmiljö och uppbyggnad av testramverk.

Du har arbetat i minst tre år med testutveckling i större och mindre testprojekt. Tidigare har du arbetat med arbetsmetoder som Scrum och DevOps. Du är bekväm med några av följande verktyg och begrepp:
  • Selenium
  • SoapUI
  • JMeter
  • JUnit
  • AWS
  • Git
  • Jenkins
  • Continuous Integration
Din personlighet

Förutom ditt stora tekniska intresse och din kunskap inom området så lägger vi stor vikt vid den personliga matchningen. Vi ser att du är bra på att kommunicera och samarbeta i stora såväl som små team. Genom din sociala förmåga och dina ledaregenskaper känner du dig bekväm med att agera coach till resten av teamet och ser till att vi är uppdaterade kring senaste teknologierna.

Meriterande

Vi ser gärna att du har viss programmeringserfarenhet, t ex i Python, JavaScript, C# eller Java.

Det är dessutom meriterande om du har relevanta certifieringar som t.ex. ISTQB Foundation, ISTQB Test Analyst, ISTQB Technical Test Analyst. Skulle du till förmodan sakna certifikaten så möjliggörs det hos oss.

Troligen är du utbildad systemvetare, ingenjör eller liknande och du behärskar såväl svenska som engelska.

Mer om Sigma IT
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över. Sigma IT består av över 1400 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner.

Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4400 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 18 nov 2019 (3 dagar kvar)