Solution Architect till Sigma IT

Solution Architect till Sigma IT

Vi söker nu en Solution Architect / Lösningsarkitekt för att stärka upp vårt team som jobbar åt en av våra internationella kunder med utveckling och utrullning av ett nytt globalt IT-system.

Hur ser rollen ut?
Du kommer att arbeta i ett team (BA, test mm) tillsammans med andra kollegor från Sigma på plats hos vår kund. Du kommer driva och ansvara för systemets tekniska arkitektur baserat på verksamhetens krav. Du omvandlar kraven till bästa design / arkitektur och tar fram nödvändig dokumentation.

Din bakgrund
Att förstå verksamhetens behov och krav samt att kunna översätta och omvandla dessa krav till teknisk design är litet av "A och O" för denna roll.

Du har arbetat några år som lösningsarkitekt / IT-arkitekt och har därmed erfarenhet av att dokumentera, implementera och realisera diverse kritiska verksamhetssystem.

Du har god förståelse för olika arkitektramverk, integrationsplattformar samt utveckling av IT arkitektur genom att använda olika metoder och modelleringstekniker.

Har du erfarenhet av SOA är det ett plus.

En fördel är också om du har en bakgrund inom Supply Chain, transport- eller logistikbranschen.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss då vill behålla den atmosfär vi har idag. Våra medarbetare kännetecknas av en kundorienterad inställning, samt förmåga att snabbt ta till sig ny information och omvandla den till kreativa lösningar. Du respekterar dina kollegor och har en stark vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra samt lyssna och lära. Du behärskar såväl engelska som svenska.

Vi letar efter personer som säger VI och inte JAG.

Ansökan
Varmt välkommen att skicka in din ansökan nedan. Urval sker löpande. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Maria Jaern Ekengren på maria.jaern.ekengren@sigma.se.
Mer om Sigma IT Consulting
På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT Consulting består av över 1000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sigmaitc.se/karriar
Sista ansökningsdag 7 sept 2019 (17 dagar kvar)