Project Sales Manager

Project Sales Manager

Kort om tjänsten

Vi söker ytterligare en person till Scholler Allibert. En målmedveten Project Sales Manager med tidigare erfarenhet av försäljning mot detalj- och dagligvaruhandeln, industri eller produktion. I rollen som Projekt Sales Manager kommer du utveckla och identifiera affärsmöjligheter för högkvalitativa, retur- och återvinningsbara plastförpackningslösningar i ett världsledande bolag inom område samt ta ansvar över specifika befintliga nyckelkunder. Vidare kommer du att arbeta med att upprätthålla och utöka marknaden genom att skapa långsiktiga relationer med befintliga kunder såväl som att identifiera och bearbeta nya potentiella kunder.
För rätt person kommer det att finns goda utvecklingsmöjligheter. Rekryteringen sköts av Dreamwork och du blir anställd direkt av Schoeller Allibert enligt svenska anställningsvillkor.

Sökord: försäljning, Project Sales Manager, Consultative selling, investeringsgods, projektsäljare, Value proposal, förpackningsmaterial, account manager, sales, sales manager, area sales manager, KAM, säljare, kundansvarig, säljansvarig, distriktssäljare, B2B sales

Om verksamheten

Schoeller Allibert är världsledande inom returbara och återvinningsbara plastförpackningslösningar för materialhantering och erbjuder ett omfattande sortiment av standard och kundanpassande emballagelösningar inom tio produktsegment. Fördelarna med produkterna är att de är högkvalitativa och hållbara vilket gör att företagets kunder kan förbättra effektiviteten och lönsamheten i försörjningskedjan, minska transportkostnaderna, minska avfallet och förbättra hållbarhetsmarknadsföringen. Gruppomsättningen 2018 var 519 ME och företaget har 2000 anställda och 13 produktionsanläggningar.

Mer om tjänsten

Det kommer ligga i ditt ansvar att hantera dagliga relationerna med befintliga samt potentiella kunder och driva en försäljningsexpansion. Det ligger inom ditt ansvarsområde att identifiera nya möjligheter och aktualisera dem.
Ditt huvudfokus kommer vara på utvalda nyckelkunder eller segment runtom i Sverige samt utveckling av nya affärer, främst i södra Sverige.
Kontoret för Schoeller Allibert AB ligger i Perstorp. I rollen kommer du att sälja investeringsgods vilket innebär att det är viktigt att förstå principerna av rådgivande försäljning. I tjänsten ska du konvertera affärsmöjligheter till försäljning och vinsttillväxt.

Din profil

Du kan vara i början av din karriär med några års erfarenhet inom B2B-försäljning alternativt kan du vara mer erfaren med dynamisk och aktiv inställning till utveckling av nya affärer och med fördel inom segmentet logistik, handel/retail eller förpackning. Du har tidigare erfarenhet av att ha utvecklat mer komplexa affärer och har förståelse för ROI och P&L analys. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är engagerad i ditt arbete såväl som du är bra på att planera, övertyga andra, genomföra upphandlingar och har ett affärsinriktat tänk. Du kan genomföra logistikanalyser och kommersiella förhandlingar. Du ska inneha en stark kommunikationsförmåga, vara driven och ta ett stort ansvar både mot kunder och mot företagets värderingar. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning, relevant till tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du har mycket god datavana i Excel och Powerpoint, såväl som du arbetat i något affärssystem/CRM. Du kommer främst att ha kunder i södra Sverige, men bör räkna med ca 4-6 övernattningar i månaden, givetvis har du B-körkort.

Ansökan

Tycker du att detta verkar intressant? Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan, utan sök tjänsten redan idag via vår hemsida, www.dreamwork.se
Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mail. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mahlin Glyré på mahlin.glyre@dreamwork.se. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Mahlin Glyré
Telefon 042-17 66 11
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 21 nov 2019 (4 dagar kvar)