Supply Chain Manager till ISOVER

Supply Chain Manager till ISOVER

ISOVER isolerlösningar - En affärsenhet inom Saint-Gobain Sweden AB.

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER är en del av den franska koncernen Saint-Gobain som designar, tillverkar och distribuerar byggmaterial för framtidens hem. Lösningar som gör livet bekvämare, mer ekonomiskt och miljömässigt hållbart. Som marknadsledare inom våra produktionsområden tar vi ansvar för att möta de globala utmaningarna inom energi, tillväxt och miljö. Med innovativa konstruktioner uppfyller vi framtidens behov redan idag och utvecklar ständigt nya lösningar; intelligent isolering, självrengörande fönster samt glas som utnyttjar solenergi är några exempel.

Att hushålla med jordens energiresurser har blivit en allt viktigare angelägenhet och Saint-Gobain ISOVER finns idag i den absoluta framkanten när det gäller att tillhandahålla effektiva isolerlösningar. Vi är den enda leverantör i Sverige som kan erbjuda ett komplett sortiment av isolerprodukter; mineralull under varumärkena ISOVER och ULTIMATE och cellplast med varumärket STYROFOAM.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalitet och produktivitet. Fokus ligger på att utöka arbetet med WCM och bli ännu bättre.

Supply Chain Manager till ISOVER

För att möte framtida behov söker vi nu en Supply Chain Manager. I rollen kommer du att ansvara för hantering och optimering av det operativa orderflödet från kundorder till slutlig leverans hos kund. Detta inbegriper efterfråga/tillgång planering, daglig produktionsplanering, operativt inköp, lagerhantering, inklusive trucktransporter mellan olika lagerplatser, i ordninghållande av ytterområden, extern transportlogistik, lastning samt utleverans till kund.

Arbetsuppgifter

Rollen som Supply Chain Manager har funktionellt ansvar för Supply Planning och Logistics men också ett övergripande ansvar i att leda och koordinera frågor som spänner över hela värdeflödet, från order till leverans. Rollen som Supply Chain Manager kommer också ansvara för att leda/koordinera frågor relaterade till leverantörsleden eller mot koncernen eller övriga koncernbolag. Funktionen fokuserar på lageromsättningshastighet, Customer Service Index, PSA och Supplier OTIF. Du ansvara även för att säkerställa att dina medarbetare håller en hög nivå i arbete genom kompetensutveckling och agera föredömligt gällande ledarskap.

Utbildning

Logistikexamen eller civilingenjörsexamen (med inriktning Supply Chain, industriell ekonomi eller maskin).

Erfarenhet och kunskap

Du bör ha ett minimum om 8 års tidigare erfarenhet av att arbeta som Supply Chain Manager helst inom tillverkande industri. Du är en van ledare som arbetar verksamhetsnära och kontinuerligt motiverar och kompetensutvecklar både dig själv och dina medarbetare. Du har ett öppet sinne, är van vid att ta kommando och räds inte att utmana befintliga arbetssätt. Erfarenhet från WCM, Lean eller liknande arbete med ständiga förbättringar är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad, resultatorienterad och driven medarbetare med en öppenhet att vilja att förstå, förbättra och förändra befintliga processer, rutiner och arbetssätt. Du kan konsten att planera och prioritera inte bara dina egna utan även dina medarbetares arbetssätt och har en fallenhet för att skapa engagemang och driv hos dem du leder. Du är social och kommunikativ och van att kommunicera på samtliga nivåer inom ett företag.

Fördelar med tjänsten och företaget

Hos ISOVER får du möjlighet att vara med på en förändringsresa med fokus på att kostnadseffektivisera, utveckla och förbättra befintliga processer och rutiner. Du erbjuds en roll där du får möjlighet till ett självständigt, utmanande och varierande arbete i ett bolag som är ledande inom sin bransch. Du blir en del av en organisation med ett stort engagemang där alla tar ett individuellt ansvar och bidrar till sin egen och bolagets utveckling.

Ansökan

Vi intervjuar löpande, välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt. Frågor om tjänsten besvaras av Ellinor Dam, rekryteringskonsult på A-Search, ellinor.dam@asearch.se.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (20 dagar kvar)