Redovisningsekonom till Ecolean i Helsingborg

Redovisningsekonom till Ecolean i Helsingborg


Ecolean är ett snabbväxande globalt företag som erbjuder innovativa förpackningslösningar för flytande livsmedel. Huvudkontoret ligger i Helsingborg tillsammans med en av produktionsanläggningarna. Övriga produktionsanläggningar finns i Kina och Pakistan samt pågående byggnation av ny enhet i Landskrona. Ecolean har marknadsbolag i Ryssland, Pakistan, USA, Malaysia, Kina och Japan, samt kontor i Dubai, Sydkorea, Thailand, Indonesien och Australien. Ecolean har idag kommersiella aktiviteter i över 30 länder och arbetar med några av världens ledande konsumentvarumärken inom livsmedel.


Redovisningsekonom
Vill du arbeta som redovisningsekonom på ett framgångsrikt internationellt växande bolag? Ecolean är ett innovativt och framgångsrikt företag inom förpackningsbranschen som nu söker en redovisningsekonom till huvudkontoret i Helsingborg. Företaget grundades 1996 och befinner sig nu i en kraftig utvecklings- och expansionsfas.

Ecolean söker en redovisningsekonom som vill ta ett stort eget ansvar och arbeta med det löpande och dagliga arbetet med kundreskontra samt olika avstämningar, analyser och administration.

Du kommer att rapportera till Finance Manager och ingå i ekonomiavdelningen på 5 personer. Ecolean har sitt kontor och produktionsanläggning i Helsingborg. Medarbetarkulturen på Ecolean präglas av nytänkande, engagemang och samarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Kundreskontra, fakturering, avstämningar
  • Kontakt med kunder
  • Utveckla och effektivisera reskontrafunktionen
  • Löpande redovisning
  • Delaktig i månads- och årsbokslutsarbete
  • Kontoavstämningar
  • Samarbete med övriga organisationen
  • Kontakt med utländska dotterbolag
  • Delta i projekt inom och mellan avdelningar
  • Intern säljstatistik
Lämplig bakgrund
Vi tror att du har flerårig erfarenhet från en ekonomiavdelning och arbete med kundreskontra och är van att hantera stora transaktionsflöden. Du har goda kunskaper inom redovisning och har med fördel arbetat på ett tillverkande företag och har god helhetsförståelse för de olika delarna och processerna på en ekonomiavdelning. Du har erfarenhet från arbete i ett modernt affärssystem och har du arbetat i IFS är det en fördel. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Dina färdigheter och personliga egenskaper är av största vikt. Du är kommunikativ och har lätt att ta kontakt med såväl interna som externa intressenter. Som person är du prestigelös, strukturerad, självgående och värderar teamarbete högt. Du är flexibel utan att göra avkall på detaljer och noggrannhet. Du organiserar och prioriterar arbetet effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Vidare är du intresserad av att utveckla rutiner och arbetssätt samt har en god samarbetsförmåga och en vilja till personlig utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering har Ecolean valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg på 0766-471618. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Redovisningsekonom
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 okt 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.