Controller till Nibe

Controller till Nibe

NIBE AB i Markaryd har cirka 1 300 anställda med kompletta produktions-, utvecklings- och marknadsavdelningar. Omsättningen är cirka 4,5 miljarder kr på produkter som värmepumpar, varmvattenberedare och braskaminer.

Nibe AB ingår i börsnoterade Nibe Industrier AB, med en omsättning på mer än 25 miljarder kr och har ca 18 000 anställda i Sverige och ytterligare 30 länder.

Nu söker NIBE AB en Controller med ansvar för IT-avdelningens finansiella aktiviteter

NIBE är ett av Sveriges starkaste varumärken när det gäller hållbarhet och energiteknik och företaget växer både i Sverige och internationellt. NIBE's framgångar beror till stor del på ett starkt lagarbete där vi jobbar mot gemensamma mål och vi söker nu en analytisk och proaktiv IT Controller som förstärkning till NIBE AB's administrativa avdelningar.

Om tjänsten

Du får ett övergripande ansvar för processer och rutiner kring IT-avdelningens finansiella aktiviteter genom att utveckla och följa upp dessa, allt i nära samarbete med IT- och ekonomiansvariga. Fokus kommer att vara på analyser och uppföljning av kostnader.

NIBE i Markaryd ansvarar för IT-strukturen i cirka 40-50 bolag inom koncernen, huvudsakligen utländska verksamheter. Du blir länken mellan den centrala IT-avdelningen, ekonomiavdelningen och dessa bolag.

Områden du kommer att arbeta med
  • Licenser, kontrakt, helpdeskfunktioner och gemensamma IT-kostnader.
  • Avtal mellan vissa av koncernens bolag, internprissättning samt kommunikationen av dessa.
  • Budgetera och följa upp kostnader.
  • Analyser
  • Vidare tar du en aktiv roll i projekt på IT-avdelningen samt ansvarar för den ekonomiska uppföljningen av dessa.
Som person är du kommunikativ, strukturerad och noggrann. Du trivs med att skapa ordning och reda och har en god analytisk förmåga. Du behärskar NIBE's koncernspråk engelska väl i tal och skrift vilket är nödvändigt för kontakter med dotterbolagen.

Lämplig bakgrund

Relevant akademisk utbildning, gärna civilekonom och 5-10 års arbetslivserfarenhet som controller. Du har bred kunskap och erfarenhet från ekonomiområdet, gärna med god förståelse för IT-frågor, och gärna från en internationell koncern.

NIBE arbetar i en expansiv bransch i ständig utveckling med goda framtidsutsikter och det finns stora möjligheter att själv påverka och utforma arbetets innehåll.

Välkommen till en arbetsplats med härlig familjär stämning i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas!

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Markaryd.

Läs vidare om NIBE på www.nibe.se

Ansökan

I denna rekrytering har NIBE valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie@hojman.com.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Controller
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 sept 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.