HR Generalist med fokus på rekrytering till expansiva Råå S AB

HR Generalist med fokus på rekrytering till expansiva Råå S AB

RÅÅ S AB grundades 2011. Från början verkade RÅÅ S AB som ett innovationscenter som utvecklade nya produkter vilket resulterade i en produktionsanläggning för vår senaste innovation On! Det är ett helt vitt, tobaksfritt portionssnus som innehåller nikotin samt ingredienser som används i mat, kosttillskott och tuggummi. Under 2019 expanderade marknaden för helt vita tobaksfria snuspåsar kraftigt och företaget blev en del av Altria Group. Efterfrågan på det tobaksfria snuset är väldigt hög och On! växer snabbt. On! finns idag tillgängligt i Sverige, USA, Schweiz och Danmark. Vår verksamhet växer och utvecklas ständigt och idag arbetar ca 100 personer tillsammans som en multifunktionell enhet för att producera marknadens bästa produkter. Vi samarbetar för att driva företaget framåt och vi växer hela tiden.

Till vår spännande och utmanande tillväxtresa, söker vi nu en HR-generalist för att säkra medarbetarupplevelsen och företagets HR-processer och rutiner.

Detta är tjänsten för dig som vill ha möjlighet att utveckla HR-arbetet ur ett bredare perspektiv där utmaningarna och uppgifterna kommer vara varierande med fokus på det operativa rekryteringsarbetet. Du kommer få möjlighet att arbeta brett inom HR-området i en initiativrik och konsultativ roll där du rapporterar direkt till HR-chef.

Vad blir ditt ansvar?
Som HR Generalist blir du det självklara navet och konsultativa stödet till organisationen inom de operativa HR-frågorna med stort fokus på rekrytering. Du kommer även arbeta med HR-administration och arbetsrätt och i din roll stödjer du cheferna i sitt ledarskap där du ansvarar för att säkerställa efterlevnad av arbetsrätt och arbetsmiljö inom såväl kollektiv- som tjänstemannasidan. Du kommer även på sikt att initiera, delta och driva olika HR-projekt, exempelvis implementering av olika digitala HR-system och processer. I din roll arbetar du i nära samarbete med HR-chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Rekrytering i egen regi samt i samarbete med rekryteringspartners
  • Arbeta proaktivt och konsultativt i operativa HR-frågor
  • Implementering samt support gällande kärnprocesser och rutiner inom HR, exempelvis rekrytering, on-boarding, off-boarding, medarbetarundersökning, personalhandbok, jämställdhets- och mångfaldhetsarbetet och kompetensutveckling
  • Driva och koordinera rehabiliteringsprocesser från start till mål
  • Arbeta analytiskt, proaktivt och affärsdrivet med HR-statistik
  • Koordinering av HR-relaterad administration
Vem är du?
Vi söker dig som är i början av din HR-karriär och har några års erfarenhet av brett HR-arbete, gärna i en supporterande och rådgivande roll. Kanske har du erfarenhet av rekrytering, bemanning och personalledning från exempelvis bemanningsbranschen och vill utvecklas i en bredare HR-roll där du får följa medarbetarna? Du har en högskoleutbildning inom HR eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta med liknande uppgifter gällande både tjänstemän och kollektivanställd personal. Vi tror att det är ett starkt plus om du har god förståelse och erfarenhet av produktionsmiljö.

För att lyckas med uppgiften och trivas i din roll bör du ha erfarenhet av operativt HR-arbete och vi ser gärna att du åtminstone hunnit få med dig minst ett "HR-år" i bagaget. Vi tror att du känner dig trygg med processer som rör rehabilitering, arbetsmiljö och övrig arbetsrätt, även om du fortfarande har mycket att lära och fördjupa dig i. För denna tjänst är det viktigt att du har ett djup inom rekrytering både vad gäller att driva egna processer från ax till limpa, men att du även har kunskap om hur du arbetar optimalt med samarbetspartners för att säkra kvalitet och effektivitet i tillsättningarna.

Du är trygg och bekväm i en konsultativ roll med stort eget ansvar och som ställer krav på både din HR-och affärsmässiga kompetens. Vidare har du flytande språkkunskaper i svenska och engelska. Vi ser gärna att du är intresserad av och gärna har erfarenhet av digitaliserade HR-processer. Kanske har du deltagit i implementering av olika system, processer eller arbetssätt med goda resultat? Som person är du engagerad, nyfiken och prestigelös. Du har ett stort eget driv och hög integritet. Vidare är du strukturerad och planerad i ditt arbetssätt och en bra kommunikatör i de frågor du ansvarar för. Du brinner för att jobba med HR utifrån ett operativt perspektiv och att utveckla en bra arbetsplats där medarbetare får förutsättningar att prestera.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en spännande tjänst där du får stor möjlighet att påverka och arbeta med implementering av såväl HR-plattform, rutiner som processer. Du får arbeta varierat och konsultativt inom HR med fokus på det operativa rekryteringsarbetet där din insats gör en tydlig skillnad!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Placeringsort är Helsingborg.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Linda Billstrand, linda.billstrand@roirekrytering.se, 0732-00 57 56.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast den 31 maj då vi arbetar med löpande urval och intervjuer.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)