Pingday söker en relationsbyggande säljare

Pingday söker en relationsbyggande säljare

Är du en driven och nyfiken person som triggas av att ta ansvar och driva saker framåt? Vill du arbeta i en verksamhet som utgör en viktig samhällsnyttig infrastruktur? Är du en go to-person med ett teknikintresse som tycker om att förstå och förklara för kund? Då kan det vara dig vi söker!

Vilka är vi?
Vi på Pingday tror att en sammankopplad värld är en bättre värld! Vi är ett kompetent och engagerat gäng medarbetare som driver utvecklingen av det smarta, uppkopplade samhället genom vår teknikkompetens, ständiga rörelse framåt och med inställningen att kunderna är våra grannar.

Här finns 45 kolleger med stor respekt för varandra som har kul på jobbet. Vi delar med oss av våra erfarenheter och kunskaper för att utvecklas tillsammans, både inom bolaget och utanför med partners och kunder. Pingday, för en bra dag helt enkelt.

Nu letar vi efter vår nästa stjärna i säljteamet - en affärsdriven relationsbyggare som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa genom att skapa och driva affärer inom våra stadsnätstjänster.

Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad. Vi driver bland annat det Öppna Stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT och flera operatörshotell. Även om namnet och bolaget är nytt så har vi hållit på med fiber och kommunikationslösningar i snart fyrtio år. Se närmare: https://pingday.se/

Om tjänsten
Som säljare på Pingday kommer du att arbeta med befintliga och nya kunder, främst mot bostadsrättsföreningar men även mot nyproduktion. Din huvudsakliga arbetsuppgift består av försäljning av fiberanslutning och tillhörande tekniska möjligheter/lösningar. Du driver säljprocessen från början till slut och ditt engagerade och genuint intresserade sätt skapar, utvecklar och underhåller långsiktiga kundrelationer. Rollen handlar om lösningsorienterad försäljning där du lyssnar, skissar och lämnar förslag till kunderna. I början med fokus på Stadsnätet och senare lägger vi till tjänster och produkter inom Internet of Things för övervakning och styrning av fastighet.

Ditt fokus ligger på försäljning till ny kund, vilket innebär uppsökande försäljning samt att prova olika vägar och metoder för det. Som säljare sköter du hela försäljningsprocessen, från bokat möte, till besök, lösningsorienterat förslag till klar affär, följer med kunden i leveransen och försäkrar kundnöjdhet. Du behöver även vara bekväm med att ta fram presentationsmaterial som du presenterar med en självklarhet för såväl enskilda kunder som större grupper. Till din hjälp har du kollegor i världsklass som arbetar med allt från försäljning till IoT-lösningar för en smartare stad.

Du arbetar normalt dag även om ett och annat kundbesök kan förekomma på kvällstid.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst två års erfarenhet inom relationsbyggande försäljning. Du har en mycket god social förmåga, är pedagogiskt och duktig på att skapa relationer och underhålla dessa. Utöver det behöver du inte vara en expert på IT men det är meriterande om du har ett intresse för teknik för att förstå och kunna föra en utvecklande dialog med kunderna. Dina styrkor är att du har en stark egen drivkraft, är duktig på att lyssna, samt skapar förtroende hos dina kunder.Du har ett genuint intresse för att förstå kundens behov och du drivs av att göra affärer och få överträffa kundens förväntningar

För att lyckas med detta tror vi att du har erfarenhet från IT/Telecom branschen och kanske tidigare har arbetat med fastighetsförvaltning. Vi ser även att du har erfarenhet av att hantera säljcykler, gärna i någon form av CRM-system. Utbildning inom teknik, sälj eller ekonomi ses som meriterande men eftergymnasial utbildning är inget krav. Din arbetslivserfarenhet och din personliga inställning är viktigare. Din arbetsdag varierar och kräver att du är en mycket god relationsbyggare. Du är en person som kan driva ditt eget arbete, är självständig samtidigt som det är tydligt för dig när du behöver samarbeta med andra. Officepaketet hanterar du som ett rinnande vatten. Du är flytande i både svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan
I den här rekryteringsprocessen samarbetar Pingday med ROI Rekrytering. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Annika Persson på 0708-775569 eller på epost annika.persson@roirekrytering.se. Välkommen med din ansökan senast den 31 maj. Du ansöker via länken "Sök tjänst". Vi tar inte emot ansökningar via e-post.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)