Mätchef projekt

Mätchef projekt

Vi på Peab Infrastruktur region Syd har tecknat flera stora kontrakt som kommer att innebära nya intressanta projekt framöver. Därför söker vi nu en mätchef med inriktning projekt. Har du en gedigen branscherfarenhet och vana av att arbeta med Trafikverket så kan vi erbjuda dig spännande projekt i en positiv och utvecklande miljö.

Vår avdelning bygger bland annat broar, motorvägar, industribyggnader och hamnar. Vårt team består idag av 25 yrkesarbetare och 65 tjänstemän som är utspridda på pågående projekt runt om region syd.

Om tjänsten

Som mätchef inom projekt ansvarar du för att driva, utveckla och samordna mätningsarbetet på stora projekt med flera mätare. Du deltar i kalkylskedet där du identifierar och ansvarar för strategier, teknik- och resursbehov avseende mätningsteknik och för inhyrning av konsulter.

Rollen innebär också att arbeta i projekten med mängdreglering, maskinstyrningsmodeller och övrigt mätningstekniskt arbete. Vi arbetar med modern teknik och vill ligga i framkant gällande mätteknik. Mestadels arbetar vi med Leica o Trimble som mätinstrument. För maskinstyrning hanterar vi samtliga märken på marknaden. Programmen vi arbetar med är i huvudsak SBG Geo, Gemini och Trimble Business Center.

Rollen kan även innebära att du ansvarar för hanteringen av modellbyggande och tillhandahållande av modeller och arbetssätt till och från våra maskiner. Detta är en roll som kan komma att ske på ett antal olika projekt samtidigt.

Tjänsten innebär resor, och under arbetsveckan boende på annan ort i anslutning till pågående projekt i regionen.

Kravprofil

Vi vill att du har några års erfarenhet som mätningsingenjör inom anläggning och projekt såsom markbyggnation, väg och järnväg, samt att du har en relevant utbildning i grunden. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i ovan nämnda system och program.

För att lyckas i rollen krävs det att du är bekväm i att fatta egna beslut och tänka långsiktigt. Vidare är du strukturerad och har ett coachande arbetssätt där du gillar att lära ut och bidra till människors utveckling. Dessutom behöver du ha ett affärsmässigt tänk och vara bekväm i att driva och fatta egna beslut på projektnivå.

Då tjänsten handlar om god kommunikativ förmåga ställer vi krav på att du har mycket goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

B-körkort är ett krav samt att du har behörighet hos Trafikverket. Minst typ II men vi ser helst att du har typ I.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta mätchef Fredrik Larsson, 0733 37 50 46, fredrik.p.larsson@peab.se, eller HR-partner Tina Jacobi 0733-37 49 04 tina.jacobi@peab.se.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering, så sök gärna tjänsten redan idag.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 jan 2023 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.