Strategisk inköpare Direkt Material till AB PH Nederman i Helsingborg

Strategisk inköpare Direkt Material till AB PH Nederman i Helsingborg

Vår mycket uppskattade medarbetare går vidare till nya utmaningar och därför behöver vi komplettera vår organisation med en Inköpare - är det dig vi söker?

Arbetsuppgifter:
Som Inköpare Direkt Material kommer du att ha en omväxlande tjänst med ansvar för ett antal kategorier med fokus på direkt material. Rollen innebär mycket kontakter både internt och externt och du bör gilla roller med varierande arbetsuppgifter. Du kommer bl.a. jobba nära våra leverantörer såväl som internt samarbeta med vår R&D avdelning, Kvalitetsavdelning, Materialplanering och Produktion. Det är därför viktigt att du är kommunikativ och initiativtagande för att driva ditt ansvarsområde framåt.

Du driver leverantörsutveckling inom dina kategorier/leverantörer vilket innebär bl. a:
  • Utveckla din leverantörsbas med avseende på kostnader, ledtider & kvalitet.
  • Tillse att leverantörerna mäts, utvärderas och förbättras löpande.
  • Utvärdera och säkerställa val av rätt leverantörer.
  • Samarbete R&D: säkerställa tekniska- och kostnadskrav i utvecklingsprojekt i leverantörsbasen.
  • Säkerställa att relaterade inköpsprocesser följs och utvecklas.
  • Systematiskt arbeta med att reducera leverantörsbasen.
Du rapporterar till Inköpschefen och placeringen är i Helsingborg.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en relevant utbildning och har några års erfarenhet av kvalificerat tekniskt inköpsarbete. Du är en duktig förhandlare, har stort driv och är van att ta ansvar och ta ägarskap av uppgifter. Du trivs att arbeta både självständigt och i team, samt med god struktur i dina åtaganden. Du behöver ha erfarenhet och kunskaper inom någon av våra större kategorier av Direkt Material såsom Metall/bearbetning, Plast eller El/Elektronik. Då Nederman befinner sig i en expansiv fas är en av utmaningarna att säkerställa kostnader, kvalitet, leveransdugligheten och optimera leverantörsbasen samtidigt. Det är därför viktigt att du är stresstålig och kan prioritera rätt mellan många arbetsuppgifter i en intensiv miljö.

Vi sätter högt värde på din kommersiella förmåga och affärssinne. Flytande svenska och engelska är ett krav.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en omväxlande tjänst där ingen dag är den andra lik. Vårt företag är världsledande inom vårt segment. Du får ett arbete i en internationell miljö där en del tjänsteresor ingår i arbetet, främst i Sverige och Europa.

Intervjuer kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag. Senaste ansökningsdatum är 18 oktober.

Fakta om Nederman Group
Nederman är en världsledande leverantör av produkter och system inom området miljöteknik med fokus på luftfiltrering, rening och återvinning. Våra lösningar bidrar till att minska miljöpåverkan från industriproduktion, skapa ren och säker arbetsmiljö samt öka produktionseffektivitet. Nedermans erbjudande omfattar allt från kompletta lösningar, installation, driftsättning, utbildning och service. Försäljning sker via dotterbolag samt distributörer i ett 50-tal länder. Utveckling och tillverkning sker vid egna anläggningar i 12 länder på 5 kontinenter. Koncernen är noterad på Nasdaq Stockholm Mid Cap och har cirka 2300 anställda.

Läs mer på nedermangroup.com
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)