Gruppchef Kund- och fakturaservice, avdelning Kundnära tjänster

Gruppchef Kund- och fakturaservice, avdelning Kundnära tjänster

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 200 medarbetare.

Till avdelning Kundnära tjänster söker vi nu en Gruppchef
Avdelningen Kundnära tjänster ansvarar för att utföra tjänster åt våra ägarkommuner inom områdena Kundservice, Fakturaservice, Mätarservice och Kommunikation.

Funktionen Fakturaservice ansvarar fakturering och kravhantering avseende anläggnings- och brukningsavgifter, kundärenden rörande faktura och krav samt budgetering och ekonomisk uppföljning avseende brukningsavgifter. Funktionen Kundservice är företagets hjärta som hanterar växel, reception och våra kundärenden samt information om driftsstörningar. Funktionerna har idag 8 medarbetare inklusive dig.

Arbetsuppgifter
Dina förekommande arbetsuppgifter är bland annat:
  • Personalledning
  • Digitalisering av arbetssätt och tjänster inom kund-och fakturaservice
  • Skapa statistik och ekonomiska rapporter
  • Intäktsanalyser, budget och prognos
  • Räkna fram och justera nya taxor
  • Krav vidare till inkasso eller Mark- och Miljödomstolen
  • Hantera svåra kundärenden
  • Utveckla kundservicefunktionerna
Ansvarsområde
Personalansvar för funktionerna Fakturaservice och Kundservice samt växel och reception, arbetsmiljöansvar, budgetansvar. Chefen för funktionerna ansvarar för att alla aktiviteter inom ansvarsområdet sker professionellt, kostnadseffektivt, enligt gällande lagar, förordningar, avtal samt följer bolagets regler, policys och särskilt gällande villkor för verksamheten. Övergripande ansvar för objekt, system och tjänster som ingår inom funktionerna KS och FS. NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetenser.

Dina egenskaper
Vi tror att du som söker tjänsten har en öppenhet till förändringar, där du har enkelt för att identifiera möjligheter i nya direktiv och riktlinjer. Då du har en förmåga att resonera abstrakt och komplext arbetar du lösningsorienterat i ditt dagliga arbete och är bekväm med att fatta beslut som tar din grupp framåt. Till detta värdesätter du att involvera personalen du leder, där det är viktigt för dig att du tillsammans med dina medarbetare initierar och genomför olika förbättringsprojekt. Du bygger också på ett genomtänkt sätt relationer till människor i din omgivning och har en fallenhet för att bygga relationer både till kunder och medarbetare.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning på gymnasienivå, gärna högskolenivå eller motsvarande erfarenhet inom ekonomi, juridik och IT (krav), kompletterad med ledarskapserfarenhet 3-5 år samt innehar B-körkort. Erfarenhet av ekonomisk analys och budgetering är meriterande. Har du tidigare systemansvar eller kunskaper inom EDP, Lime och Svensk Vattenavläsning AB ser vi det som ett plus. Vi förutsätter att du behärskar Office 365 och stark inom Excel, gärna Access.

I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är ok om det ena är svenskt.

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse och vi tillämpar löpande urval och provanställning. Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2019.

Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till AnnaKarin Johansson, avdelningschef Kundnära tjänster, tel 010-495 87 89.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)