Driftchef

Driftchef

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag ca 200 medarbetare.

Till avdelningen Dricksvatten söker vi en driftchef

Dricksvattenavdelningen ansvarar för drift, underhåll och förnyelse av samtliga vattenförsörjningsanläggningar; vattenverk, tryckstegringsstationer, reservoarer och andra anordningar för att upprätthålla leverans av dricksvatten i ledningssystemen, som bolaget vid varje tidpunkt förvaltar.

Alla tjänster inom avdelningen Dricksvatten är placerade i säkerhetsklass 3. I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är okej om det ena är svenskt.

Arbetsuppgifter

Som driftchef kommer du att ha ett övergripande ansvar för driften. Du har ett helhetsansvar för driftens ekonomi, personal och verksamhet. Tillsammans med avdelningschefen, övriga chefer och drickvattenspecialist inom avdelningen arbetar du strategiskt och målinriktat med gruppens och avdelningens planering och utveckling. Till din hjälp har du en driftgrupp som idag är 9 personer med drifttekniker, underhållstekniker, elektriker och en VA-ingenjör.

Urval av arbetsuppgifter:
  • Ansvarar för den dagliga driften av vattenförsörjningsanläggningarna i alla våra NSVA kommuner
  • Vara drivande för utveckling av processer, drift och arbetssätt gällande övervakning och tillsyn av anläggningar
  • Följa upp avvikelser och identifiera och genomföra förbättringsåtgärder
  • Arbetsleda driftgruppen
  • Ansvara för att allt arbete sker i enlighet med gällande processer och rutiner
  • Utveckla och engagera medarbetare genom aktivt ledarskap och coaching.
Som driftchef har du en viktig roll i NSVAs arbete med budget, uppföljning, affärsplaner, verksamhetsmål etc.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Dina egenskaper

Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du är strukturerad, självständig, kommunikativ och har ett målinriktat, flexibelt och serviceinriktat arbetssätt. Som ambassadör för bolaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla bolagets varumärke och värdegrunder.

Kvalifikationer

Du är en organisatör med intresse för människor och ledarskap samt ett prestigelöst arbetssätt. Då du som driftchef kommer att följa upp och ständigt förbättra verksamheten är det viktigt att du är strukturerad. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda, samarbeta och kommunicera på ett öppet och positivt sätt såväl muntligt som skriftligt. Du skall ha en civil- eller högskoleutbildad och har flerårig erfarenhet av ledarskap samt erfarenhet av projektledning.

I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är accepterat om det ena är svenskt.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten hör gärna av dig till Jonas Håkansson, avdelningschef Dricksvatten, tel 010-490 97 56.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan (10 dagar kvar)