Redovisningsansvarig ekonom till Maria Nila i Helsingborg

Redovisningsansvarig ekonom till Maria Nila i Helsingborg

Redovisningsansvarig ekonom sökes till Maria Nila, Helsingborg!

Vem är vi?

Vi är Maria Nila. Ett familjeföretag som för tillfället är det snabbast växande hårvårdsvarumärket i Nordeuropa. Vi producerar våra professionella produkter i Sverige och är representerade på mer än 30 marknader i hela världen. Med vår 100 % veganska portfolio tror vi att framgångsfaktorerna för framtiden är att ta vara på både djur och miljö. Vi är engagerade - och tror att hårt arbete och laganda bidrar till vår kommande resa att bli den största och "grönaste" spelaren i vår bransch. Tror du, som oss, att det är viktigt att leverera förstaklassiga hårvårdsprodukter utan att orsaka skada på miljö och djur? - Då är du den vi letar efter?

Vem är du?

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av redovisning, gärna inom internationell koncernredovisning. Dock ser vi inte detta som något krav -bara viljan att lära finns där. Din motivation hittar du främst i det traditionella ekonomiarbetet, du har öga för effektivisering och drivs av processer och rutiner. Du känner dig bekväm med att arbeta i olika system och du levererar med hög kvalitet, du ser och förstår helheten och hur det påverkar slutresultatet. För att lyckas i tjänsten tror vi att du är noggrann, självgående och kommunikativ. Vi vill också att du har ambitionen att växa inom bolaget och ta ännu mera ansvar inom något år.

Kvalifikationer

Vi letar efter dig med en ekonomisk högskole-/universitetsutbildning och flerårig erfarenhet av redovisning. Du kommer i din tjänst rapportera direkt till CFO och ingå i ett team om fyra personer som sitter på ekonomiavdelningen på vårt kontor i Helsingborg. Vi på Maria Nila växer, och det i en rasande fart! Idag finns moderbolaget i Sverige och sammanlagt finns idag 6 koncernbolag, Sverige, Danmark, Finland, Norge och USA. Du kommer tillsammans med teamet ansvara för all redovisning för dessa bolag.

Ett axplock av dina framtida arbetsuppgifter:
  • Bokslut på månads-, kvartals- och årsbasis inklusive koncernsammanställning.
  • Stötta kollegorna (3 st.) inom löpande redovisning.
  • Tillsammans med CFO och byrå upprätta årsredovisningar och koncernredovisning.
  • Skatteberäkning och -redovisning i de länder där vi är aktiva. Tillsammans med redovisningsbyrå vid behov.
  • Rapportering till myndigheter i berörda länder.
  • Bidra under implementering av nytt redovisningssystem (Oracle NetSuite).
  • Kartlägga processer för att förbättra och effektivisera.
  • Ansvara för kontakt med extern löneleverantör och löpande uppdatering av lönedata.
  • Vi önskar att du hanterar svenska och engelska i både tal och skrift!
  • Behöver vi ens nämna att du är en fena på Microsoft Office paketet - och då främst Excel?
Hur kommer en dag vara på ditt nya jobb?

Ingen dag är den andre lik hos oss! Vi är hårvårdsvarumärket som växer mest just nu i Nordeuropa. Det ställer unika krav på våra medarbetare. Vi söker dig som vill vara en del av vår fantastiska resa. Den har bara börjat och vi hoppas du vill hänga med? Hos oss behöver du ha ett sinne för siffror, vara en fena på administration och samtidigt vara öppen för förändring i högt tempo. Vi tror på stark gemenskap och stort engagemang!

Vi tror att du är analytisk och har den unika förmågan att kunna grotta in dig i detaljer utan att släppa helheten. Du kommer ha en bred och varierande roll där du får arbeta med hela flödet, från ax till limpa, och får en helhetsöverblick samtidigt som du får sitta med mer komplex rapportering.

Vad erbjuder vi?

En ambitiös och dynamisk arbetsmiljö. I vår sprillans nya fabrik i Helsingborg sitter vår ekonomiavdelning. Här får du inte bara arbeta med redovisningsekonomi - utan också vara nära produktion, vilket bidrar till att vi förhoppningsvis kan få dig att förstå din viktiga del i helheten.

Start & hemarena

I Helsingborg ligger vår nybyggda fabrik och kontor, vilket troligen medför att du är boende i närheten.

Tillträde är hösten 2019, men vi kommer inte att signera fören vi funnit rätt kandidat.

Är du vår framtida Redovisningsekonom?

Vår rekryteringspartner Infinity HR är ansvarig för processen. För frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten, vänligen kontakta Stina Koskijev, stina@infinityhr.se, 0705177553. Infinity HR's filosofi går ut på att hjälpa kunder att hitta Rätt person, med Rätt pannben, till Rätt position - viket medför att vi ser dem som vår självklara samarbetspartner vid rekrytering.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 nov 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maria Nila är inte det vanliga hårvårdsföretaget. Våra 100% veganska och cruelty free-certifierade produkter utvecklas med kärlek till våra djurvänner, vår natur och ditt hår. Djur fyller våra liv med glädje och skratt, och bör således heller aldrig vara en del av en skönhetsprodukt. Våra kemister utvecklar Maria Nilas produkter med ingredienser av allra högst kvalitet. Innehållet ska vara snällt mot hår, djur och natur.

Vi på Maria Nila befinner oss i en stark expansion och har de senaste åren haft den fantastiska tillväxttakten om cirka 40 procent. Nyckeln till vår framgång ligger bland annat i vår företagskultur som präglas av god gemenskap och starkt engagemang!