Logistikchef

Logistikchef

Vi på Maria Nila har de senaste åren haft tillväxttakten om cirka 40 procent. Vi befinner oss nu i en expansiv fas med en fortsatt stark tillväxt på en global marknad. Vill du vara med på den fortsatta resan och bidra till förutsättningarna?

Uppdraget och utmaningen

I augusti 2018 stod vår nya fabrik i Helsingborg klar. Den är redan för liten och nu dubblerar vi anläggningen med bl.a. ett helt nytt lager som planeras vara i drift under Q2 2020. Som du förstår växer bolaget kraftigt och det gäller att hantera såväl nuläge som att gå mot önskat läge enligt strategi och plan som du ska bidra till. Ditt uppdrag i korthet är att skapa effektiva strukturer och processer som är hållbara över tid tillsammans med din personal.

Organisation

Sälj- och marknadsavdelning befinner sig i Stockholm. I Helsingborg finns Produktion, Supply chain och R&D. Rollen som Logistikchef är helt ny och du rapporterar till Operations Director. Du kommer att ha två rapporterande chefer till dig för inkommande råvaror och gods respektive utgående produkter. Under dem finns ca 15 medarbetare.

Mer om jobbet

Det övergripande ansvaret är att säkerställa en effektiv lagerverksamhet som uppfyller säkerhets-, miljö- och kvalitetskraven (GMP standard) som finns på verksamheten. Logistikchef har budgetansvar för sitt område med löpande kostnadsuppföljning. Huvudområdena ligger inom lager, frakt och distribution då du ansvarar för driften av både inkommande och utgående lager.

Som nämnt ovan ska du tillsammans med Operations Director skapa en strategi framåt för vad som ska göras, samt när och hur. Det handlar om att utveckla processer och förmedla/utbilda personalen för att möta framtidens utveckling. Det handlar bl.a. om att arbeta med system, investeringar, utbildning och ev. anställning av personal. I rollen ligger också ansvar för upphandling och förhandling av avtal gällande distributionsavtal och andra externa samarbetspartners inom logistik/distribution samt uppföljning av transporter.

Vem är du?

Du har arbetat i minst 5 år och då gärna i verksamheter som genomgått ganska stora förändringar. Som du förstår kommer du inte till ett förvaltande företag. Vi ser också att du har såväl erfarenhet som stort intresse för personalhantering och organisatoriska frågor. Hur man får ut det mesta av varje individ genom en tydlig, trevlig och inkluderande atmosfär.

Utbildningsmässigt ser vi gärna en högskole/universitetsutbildning inom området. Du har bra koll och erfarenhet av verktygen och processerna kring Lean/WCM med flödesanalyser etc. Rollen innebär att arbeta med alla processer kopplat till lagerverksamhet. Du har ett stort intresse och kunskap kring system och har erfarenhet av att leda och driva förbättringsprojekt relaterat till att optimera och effektivisera lagerverksamhet.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?

I denna rekrytering har Maria Nila tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy AB?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
Mer info
Kontaktperson Markus Holmgren
Telefon 0735-195481
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 14 feb 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maria Nila är ett familjeägt företag som för tillfället är det snabbast växande hårvårdsvarumärket i norra Europa. Vi producerar våra produkter i Sverige, har en egen säljkår i fyra nordiska länder och en distribution till över 30 länder runt om i världen. Med vår 100 % veganska produktportfolio tror vi att den bästa affärsmodellen för framtiden handlar om att ta hand om både djur och miljö. Vi är ett dedikerat team och vi tror att hårt arbete och stark gemenskap är vår nyckel till framgång och resa i att vara den största och mest hållbara aktören i vår bransch.