Processledare – Plåt & Svets till Nitator Stainless Steel

Processledare – Plåt & Svets till Nitator Stainless Steel

Vill du vara med på vår förändringsresa!? Nu söker vi en nyckelperson som vill vara med och påverka, utveckla och forma Nitator Stainless Steels framtid.

Vi har väldigt ambitiösa planer och behöver tillföra ny kompetens och energi till bolaget och därigenom ytterligare utveckla arbete mot ständiga förbättringar och LEAN. Vi söker dig som ledare med förmåga att visualisera, driva och leda utveckling i verkstadsmiljö.

Mer om bolaget

Nitator Stainless Steel utvecklar komplexa lösningar i rostfritt stål, i nära samarbete med våra kunder. Vi kan erbjuda design, tillverkning, montering, testning samt installation & service av utrustning enligt våra kunders önskemål – allt i rostfritt stål. Vi levererar till nationella som internationella kunder, främst inom livsmedelsindustrin. Genom vår kompetens, vårt stora engagemang och nyfikenhet ligger fokus på att skapa framgång för kunderna på ett hållbart sätt. Vi ser mångfald, jämlikhet och dynamik som konkurrensfördelar.

Nitator Stainless Steel AB är ett privatägt väletablerat företag som grundades 1920, med kontor och produktion i Helsingborg. Vi är idag ca 65 anställda, varav ca 40 arbetar i produktion och omsätter ca 115 MSEK. Vi har en ambitiös plan för tillväxt.

Lär känns oss lite bättre via denna introduktionsfilm: https://www.sebroschyr.se/video/61C825431

Vi har även en interaktiv broschyr: https://www.sebroschyr.se/NitatorStainlessSteel/WebView/

Bakgrund, vision och mål

Vi har bestämt oss! Med en professionell styrelse, extern VD och erfaren ledning har företaget ställt in siktet mot en ambitiös tillväxtresa som kommer att ta oss fram till en fördubbling av omsättningen inom en 4 årsperiod. Därför söker vi nu en nyckelperson som kommer få stor möjlighet att påverka Nitator Stainless Steels väg framåt.

För att nå vårt mål fortsätter vi att utveckla vårt partnerskap med befintliga kunder samtidigt som vi ökar fokus på nya marknader, kunder och produkter. Samtidigt behöver vi ständigt utmana vårt sätt att arbeta på och behöver effektivisera produktionen genom att utbilda och utveckla vår personal, samt se över och förbättra våra rutiner och processer. Vi har mycket yrkesskickliga medarbetare i produktionen men behöver jobba mer strukturerat med att reducera förluster i våra processer, det gör vi genom att utveckla vårt LEAN arbete.

Nuläge och uppdraget

Sedan ett halvår tillbaka började vår nya Head of Operations. För att stärka ledarskapet i förändringsarbetet behöver vi rekrytera två nya Processledare (avd Plåt & Svets samt avd Ytbehandling, Montage och Logistik) som får ansvaret för personal och att utveckla respektive avdelning i ständiga förbättringar med LEAN som metodik. Det är två helt avgörande rekryteringar för att nå våra mål.

Arbetet på Plåt och Svets

På ditt produktionsavsnitt Plåt och Svets arbetar totalt 23 medarbetare. Du har till din hjälp tre Teamledare. I korthet är processtegen laser- eller vattenskärning, gradning och kantbockning för att sedan gå vidare till svetsningen. Detta är en operativ roll på det sättet att du behöver vara ute mycket i verksamheten och förstå vad som händer i vardagen för att bidra till lösningar på uppkomna problem och för att bygga bort ineffektiva moment. Förtroende hos mottagarna skapas inte från kontoret, du måste vara synlig och närvarande för dina Teamledare och övrig personal.

I det formella ansvaret ingår personalen och dess utveckling samt budget, prognos, uppföljning och analyser. Du ansvarar för efterlevnad av arbetsmiljö- och miljölagar samt blir en viktig del i att driva avdelningens hållbarhetsarbete. Som du förhoppningsvis förstått söker vi dig som leder och utvecklar kvalitets- och förbättringsarbetet med hjälp av LEAN metodik, genom ett agilt arbetssätt. Du ingår i operations ledningsgrupp och rapporterar till Head of Operations.

Vem söker vi?

En eftergymnasial utbildning är mer än välkommen. Det viktigaste för oss är dock att du har ett antal års erfarenhet av att framgångsrikt leda en operationell verksamhet genom mindre och medelstora förändringar i verkstadsindustri eller metallbearbetande bolag. Idag arbetar du kanske i en motsvarande roll som Produktionsledare / Processledare, men lockas här av framdriften hos Nitator Stainless Steel? Alternativt är du kanske en hungrig Teamledare / Arbetsledare som har förutsättningarna och vill få det formella ansvaret?

Du är strukturerad och duktig på att visualisera, mäta och följa upp med löpande feedback till medarbetarna. Du är både idérik och prestigelös och kan pendla mellan dagliga operativa frågor till strategiskt mer långsiktiga.

Din spetskompetens ligger inom ledarskap och har ett genuint intresse för LEAN. Du har förmågan att entusiasmera och få med medarbetarna mot det gemensamt uppsatta förbättringsarbetet för bolaget. Svenska och engelska i tal och skrift.

Låter det intressant? Ta kontakt eller sök direkt!

I denna rekrytering har Nitator Stainless Steel tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Markus Holmgren på Macavoy, 0735-19 54 81.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 18 dec 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vem är Macavoy?

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med teknisk bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer: http://linkedin.com/company/macavoy-ab/