Processingenjör, avd Hot End till Saint-Gobain ISOVER

Processingenjör, avd Hot End till Saint-Gobain ISOVER

Har du förmågan och viljan att få ihop människa, teknik och processutveckling?

Om företaget
Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen. ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalitet och produktivitet. Fokus ligger på att utöka arbetet med WCM och bli ännu bättre.

Vad är Hot End?
Hot End är den varma delen i tillverkningsprocessen bestående av två smältugnarna á 60 ton, transportsystem/feeders samt "fibreringen" där smältan omvandlas till glasull, för att nämna en del.

Uppdraget

Ditt uppdrag blir att fortsätta utveckla processen, personal, rutiner och struktur för att bibehålla vår marknadsledande position även i framtiden. Vi har en duktig personalstyrka med lång anställningstid. För att lyckas måste du ha god förmåga till interaktion, att få medarbetarna delaktiga genom inkluderande kommunikation samtidigt som du har god analytisk förmåga i att identifiera och presentera tekniska förbättrings- och utvecklingsområden.

Din roll är att söka och samla in fakta/best practise från såväl processoperatörers kunskap till experter på andra anläggningar i koncernen. Du gör analys, utredning och sammanställning för att skapa rutiner (SOP) hur processen ska köras optimalt och delger/lär upp personalen samt följer upp så det implementeras och efterföljs då målet är att "bygga bort" fel i processkörning och arbetsrutiner.

Mer om rollen
På Hot End arbetas det 5-skift med en Produktionsledare och två processoperatörer per skift. Din roll som Processingenjör är att arbeta för ökad effektivitet där process, utrustning och personal optimeras.

På daglig basis handlar rollen om att delta i morgonmöte, se till alla skiften är informerade och medvetna om tekniska förändringar eller nya krav i området. Du agerar som stöd till operatörer i att analysera och lösa svåra process- och kvalitetsgap samt utbildar kontinuerligt. I rollen ingår att samordna underhållsarbetet i området och du deltar i olika WCM-förbättringsprojekt. Inledningsvis som deltagare för att efterhand som du lär dig verksamheten kunna ta en mer projektledande roll. Vid underhållsstopp planerar, förbereder och koordinerar du vad som ska göras såsom ex rengöring, inspektioner och tekniska förbättringar.

Karaktären på rollen är väldigt skiftande då du måste vara ute mycket i verksamheten och verkligheten för att lära dig förstå smältprocessen och maskinerna. Samtidigt har du naturligtvis kontorstid där analys, uppföljning statistik, förberedelse etc. görs. Rollen innebär många kontakter för att komma framåt vid problem och finna bästa lösning. Internt arbetar du nära tekniska avdelningen, underhåll och el/mek/process samt kontakt med externa experter och entreprenörer.

Vem letar vi efter?
Vi ser att du sannolikt har en BSc i maskinteknik, kemi, matematisk fysik eller motsvarande. Du behöver inte nödvändigtvis ha så lång arbetslivserfarenhet, säg från 1-2 år som produktionstekniker/ingenjör, utvecklingsingenjör, kvalitetsingenjör eller liknande. Väldigt viktigt för oss är hur du är som person. Tjänstens karaktär kräver att du har en god social förmåga och kan anpassa ditt beteende till den du möter. Vi ser mer än gärna att du arbetat inom processindustri så du har en förståelse för teknik, flöde, människor.

Vi söker dig som ingenjör då det krävs ett bra analytiskt och tekniskt sinne och intresse. Du ska vara praktiskt lagd och gilla produktionsmiljö. Goda IT kunskaper är ett krav. Dels arbetar du med att söka information, analysera statistik och dra slutsatser ur det. Du kommer också som nämnts ovan skriva pedagogiska och tydliga instruktioner till operatörerna (SOP, OPL). Flytande svenska och engelska krävs i såväl tal som skrift.

Det är viktigt att du är självgående och drivande som person. Du är trygg i dig själv och låter dig inte stoppas så fort du möter på motstånd. Du är nyfiken och vill arbeta för ständig förbättring och utveckling gällande teknik och människa.

Hur ansöker jag då denna tjänst?
I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Kom gärna in med din ansökan så snart som möjligt. Vi närmar oss dock jul- och nyårshelger vilket innebär att vi sannolikt landar in rekryteringen under januari månad. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vem är Macavoy AB?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.
Mer info
Kontaktperson Markus Holmgren
Telefon 0735-195481
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 2 feb 2021 (5 dagar kvar)