Eltekniker, Performance team till Saint-Gobain ISOVER

Eltekniker, Performance team till Saint-Gobain ISOVER

Är du en Eltekniker som vill arbeta praktiskt men också ha ingenjörsmässiga delar i arbetet?

Om företaget

Det välkända varumärket Gullfiber skapades år 1967 men redan år 1963 inledde det Billesholms förankrade företaget ett samarbete med världsledaren Saint-Gobain. Bolaget är idag en del av koncernen Saint-Gobain och ISOVER är det gemensamma internationella varumärket för isolerdivisionen.

ISOVER har huvudkontor och produktion i Billesholm utanför Helsingborg. Enheten sysselsätter cirka 380 personer och levererar produkter för såväl byggisolering som teknisk isolering. Tillverkningen sker dygnet runt och den kontinuerliga produktionsprocessen har hög automationsgrad som ställer krav på ett effektivt underhåll. Produktionen är baserad på World Class Manufacturing-program (WCM) för att säkerställa en hög nivå inom säkerhet, kvalitet och produktivitet. Fokus ligger på att utöka arbetet med WCM och bli ännu bättre.

Vad är performance team T4?

Performance team T4 är en mindre grupp som har till syfte att utveckla och förbättra prestandan så processen/maskinerna på produktionslinjen T4 (stor härdugnslinje) blir mer effektiv och mindre underhållskrävande. Avdelningens tre medarbetare arbetar nära varandra och består av eltekniker, mekaniker och processtekniker.

Mer om rollen
Rollen handlar till stor del om problemlösning, att förstå vilka el-relaterade problem som kan uppstå i en processindustri. Som eltekniker arbetar du med att felsöka, analysera, skruva och samla information om utrustning och arbetar inom området el-, styr-, reglerteknik och automation. Du har en PLC kunskap på användarnivå, dvs. du kan felsöka, göra diagnos och återställa vanligare fel. För rollen behöver du kunna läsa och tolka teknisk/elektrisk dokumentation i form av ritningar, kopplingstabeller, manualer och handböcker.

Arbetet handlar om att ta hand om såväl äldre/befintlig utrustning som att arbeta proaktivt med vidareutveckling. Du kan bli involverad i olika WCM relaterade förbättrings- och/eller investeringsprojekt på linjen/maskiner samt att delta vid inköp av ny utrustning. Du bidrar med kunskap och analys kring relevanta underhållsfrågor gällande materialval, kvalitet, kostnadseffektivitet samt arbetsmetoder.

I rollen ingår viss dokumentation. Det kan handla om att rapportera avvikelser och fel, om att skapa instruktioner och manualer till anläggningens maskiner eller att ta fram underlag som ska presenteras vid driftsmöten, T4s produktionsledning eller till PMO avdelningen.

Du planerar självständigt ditt arbete och samordnar med övriga i Performance teamet för att gemensamt nå uppsatta mål på såväl kort som lång sikt.

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som är gymnasieingenjör, inriktning el. Du har minst 8 års erfarenhet av en motsvarande roll. Du kanske idag arbetar som montageledare för ett par elektriker, är eltekniker, instrumenttekniker eller industrielektriker med ovan nämnde förutsättningar och kompetens?

Som person är du driven och initiativrik. Du är en problemlösare med en analytisk ådra som nyfiket vill utvecklas och lära dig nya saker. Du har en god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt. Erfarenhet av Siemens PLC är meriterande. En del av de interna rapporterna samt manualer och handböcker kan vara på engelska, så en tillräckligt god kompetens i engelska krävs. Då du arbetar nära verksamheten krävs flytande svenska i tal och skrift.

Hur söker jag denna tjänst?
I denna rekrytering har ISOVER tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Vi arbetar med löpande urval. Därför uppmuntrar vi dig att inte vänta för länge med att skicka in din ansökan. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.