Redovisningsansvarig till Lutze Scandinavia AB i Ramlösa

Redovisningsansvarig till Lutze Scandinavia AB i Ramlösa

Står du med båda fötterna på jorden, och vill hamna i en miljö där man gör just det? Vill du utvecklas i din roll som redovisningsekonom på ett bolag som befinner sig på en stabil tillväxtresa? Lutze är det familjära bolaget, där alla hjälps åt och där du får ett varmt välkomnande.

Här erbjuds du en klassisk redovisningsekonomtjänst i en fin miljö med jordnära kollegor och många kontaktytor runt om i organisationen. Tjänsten är belägen i Ramlösa, i helt nyrenoverade lokaler nära stationen, och du rapporterar till ekonomichef Cecilia Hasselgren. En närvarande och trygg chef som alltid gör sitt bästa för att vara rättvis och stöttande.

Du blir en del av redovisningsteamet som består av dig samt ytterligare tre redovisningsekonomer och en ekonomiassistent, där du blir ansvarig för redovisningen för Lutze Scandinavia AB samt Luwilite Scandinavia AB. Här kan du på relativt kort sikt göra skillnad och påverka den konstanta utveckling som en framåtlutad organisation behöver.

Huvudsakliga ansvarsområden:
  • Säkerställa den löpande redovisningen och dess kvalitet, både vad gäller interna rutiner och gällande regelverk
  • Månadsbokslut, bokslutsrapporter, nyckeltalsrapporter
  • Årsbokslutsarbete
  • Aktivt arbeta med företagets likviditet
  • Avstämning kund och leverantörsreskontra
  • Moms och skatt
Har vi fångat ditt intresse?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och som har ett driv av att lära, förbättra och effektivisera. För att trivas i rollen ser vi att du jobbat som redovisningsekonom i ett par år och känner dig bekväm i rollen. Du är prestigelös och flexibel och trivs med att arbeta i team samtidigt som du har dina egna ansvarsområden innefattande allt från ax till limpa. Kanske sitter du på byrå idag och vill ta nästa steg?

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Lutze med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Wendela Tronje på telefon 0766507438 wendela.tronje@mpya.se eller Johanna Andersson på telefon 0706-555730 johanna.andersson@mpya.se.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 jan 2023 (31 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lutze Group tillhandahåller kvalitetsprodukter för bulkmaterialindustrin, med fokus på transportband, slitskydd, transportörskomponenter och service till berg- och processindustrin. Koncernen, som är familjeägt, har huvudkontor i Einbeck, Tyskland och är ursprungligen grundat 1956. Man har verksamhet i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Danmark, Norge och Sverige och sysselsätter cirka 500 personer med en total omsättning på 85 MEuro.

I Sverige bedrivs verksamheten i fyra legala enheter: Lutze Conveying Sweden AB, med fokus på försäljning av produkter och service till slutkunder, främst till berg-, papper, återvinning och gruvindustrin. Luwilite Scandinavia AB, erbjuder produkter för den s.k. lättare industrin med kunder inom Livsmedels-, Förpacknings- och Logistiksektorn. Lutze Scandinavia AB hanterar centrala funktioner för den nordiska verksamheten såsom centrallager, ekonomi & ledning, men också försäljning till OEM, ÅF och servicepartners. Samt Icon Equipment Sweden AB som distribuerar mobila krossar, siktar och stackers.

Verksamheten i Skandinavien omsätter cirka 250 MSEK och sysselsätter cirka 130 personer på 16 verksamhetsorter.