Speditör sökes för sommarbemanning

Speditör sökes för sommarbemanning

Är du speditör med erfarenhet av sjöfrakt? Söker du ett vikariat över sommaren? Trivs du i en fartfylld och engagerande miljö med många kontaktytor? Då är det dig vi söker!

Vi söker nu en speditör inom sjö för ett heltidsvikariat över sommaren med start i mitten av juni, till vår kund Leman. Du arbetar inom spedition och logistik och arbetet innefattar bland annat transportbokningar, kundfakturering och kontering av leverantörsfakturor. Du får möjligheten att arbeta i ett internationellt företag på deras avdelning som arbetar med sjötransporter över hela världen.

LEMAN grundades år 1900 och har idag 26 kontor i sex olika länder och samarbetar med mer än 100 olika länder runt om i världen. LEMAN är ett företag som kör regelbundna rutter till och från alla världsdelar och som har en helt unik position på den amerikanska marknaden. De erbjuder de snabbaste rutterna från Asien och hjälper kunder över hela världen med deras transport- och logistikuppdrag. Medarbetarna ses som deras viktigaste resurs då det är dem som känner kunderna och deras behov och är aldrig rädda för att vara kreativa. LEMAN är medlem i Sveriges Transportindustriförbund och Nordiskt Speditörförbund och IATA och sitter inne på 200 egna import- och exportrutter.

Arbetsuppgifter
Arbetet är en administrativ tjänst där du arbetar med företagets olika delar inom spedition. Arbetet är dagtid med placering i Helsingborg.

Främsta arbetsuppgifter:
  • Hantera bokningar från kund och leverantörer
  • Säkerställer att samtliga transportsätt utförs i tid
  • Kundfakturering
  • Kontering av leverantörsfakturor
  • Uppföljning i det dagliga arbetet
  • Inläggning i olika system
  • Bokningar av transporter till åkerier och rederier
Din bakgrund

För att trivas i rollen som speditör har du en utbildning inom logistik från högskola eller motsvarande och har tidigare arbetslivserfarenhet från spedition, gärna inom sjö. Du talar och skriver flytande svenska såväl som engelska och har goda kunskaper inom MS Office och har en allmänt god datorvana. Vidare har du tidigare arbetat med kundkontakter och har jobbat i en roll där du är van vid högt tempo.

Personliga egenskaper

Vi går mycket på personlig lämplighet och ser gärna att du är en person med god servicevana då arbetet går ut på att kommunicera med kunder. Du har ett sinne för struktur och är en person som obehindrat arbetar i team med övriga kollegor på kontoret samt övriga kollegor på andra orter. Slutligen har du ett stort driv och en vilja att lära dig både nya arbetsuppgifter och system och har inga problem att arbeta i en stressig arbetsmiljö

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
Heltid/Vikariat/Helsingborg

Tillträdesdag
Juni

Information
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Välkommen med din ansökan via lernia.se så snart som möjligt.

Vi använder oss av personlighetstest i urvalsprocessen. En testlänk skickas till din mail efter ansökan är gjort. Vi behandlar ansökan först efter att testet är besvarat.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia - tillsammans formar vi din framtid!

Läs mer på lernia.se.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 9 maj 2019 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.