Ekonom till logistikföretag

Ekonom till logistikföretag

Om tjänsten

Som ekonom hos vår kund kommer du arbeta i ett mindre team som har gedigen erfarenhet av ekonomi. Organisationen är platt vilket innebär korta kommunikationsvägar där du kommer arbeta nära verksamheten. Mer konkret kommer dina arbetsuppgifter bestå av:
  • Löpande redovisning
  • Kund- och Leverantörreskontra
  • Momsrapportering
  • Kontakt med kunder och leverantörer
  • Vara behjälplig till företagets controller
En stor del av ditt arbete syftar till att se över de operativa arbetssätten där det är viktigt att du har en genuin nyfikenhet på verksamheten och en vilja att driva den framåt. Du kommer vara en del av utvecklingen kring processer som syftar till att digitalisera ekonomiarbetet för att driva verksamheten framåt. Du kommer ha stora kontaktytor inom företaget, så väl på internationell- som nationell nivå för att bedriva ett samarbete mellan bolagets kontor placerade utanför Sverige.

Om dig

Vi söker dig som har avslutad gymnasial utbildning samt erfarenhet av att ha arbetat i ekonomirelaterade roller. Vi ser gärna att du kommer från ett mindre bolag där du arbetat med helheten samt att du arbetat med implementering av nya arbetssätt. Mer specifikt krävs:
  • Ett par års erfarenhet av ekonomi och redovisning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • Erfarenhet av förbättringsarbete är meriterande
  • Goda kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av att arbeta i ett affärssystem, vår kund arbetar i SAP
För att trivas i rollen som ekonom hos vår kund tror vi att du har ett intresse för ekonomirelaterade frågor och trivs i att arbeta i en prestigelös miljö. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och hjälpa till där du ser att det finns ett behov, och drivs av att ha ett bra samarbete inom hela verksamheten. Som person ser vi även att du är trygg i dig själv och ödmjuk inför de processer du befinner dig i vilket innebär att du har förmåga att ta in information från olika personer och perspektiv.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Helsingborg

Lön: Enligt överenskommelse

Arbetstider: 8-16.30

Omfattning: Heltid

Om du har frågor om tjänsten ber vi dig att maila info@emploid.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ekonom, ekonomiassistent, leverantörreskontra, kundreskontra, redovisning, bokföring, momsrapportering, Excel, SAP, Helsingborg, Landskrona, Ängelholm, Lund
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Emploid AB
Sista ansökningsdag 10 nov 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget ingår i en koncern som bedriver internationella transporter. Bolaget som nu söker en ekonom till deras kontor i Helsingborg inriktar sig på shipping- och speditionsverksamhet. Tjänsten är ett konsultuppdrag som inleds på 6 månader med goda chanser till överrekrytering. Mer information om företaget kommer att ges längre fram i rekryteringsprocessen.

EMPLOID är medlem i Kompetensföretagen, som är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega. Almega ingår i Svenskt Näringsliv. För mer information se www.kompetensforetagen.se och www.almega.se