Redovisningsekonom till ett längre interimsuppdrag

Redovisningsekonom till ett längre interimsuppdrag

För kunds räkning söker vi nu dig som är tillgänglig omgående för ett längre uppdrag som redovisningsekonom.

Beskrivning av tjänsten

Du kommer att ingå i ett team av 3 personer på ekonomiavdelningen. I din roll som redovisningsekonom kommer du att vara involverad i redovisningsdelar i ett antal bolag inom Europa och USA. Initialt kommer du att fokusera främst på leverantörs- och kundreskontra samt kontoanalyser för att därefter mer fokusera på bokslut och rapportering. Du kommer att jobba mycket med kontoanalyser på detaljnivå för att skapa en god förståelse för redovisningen i respektive bolag. Då du jobbar med bolag i Europa och USA kommer du att ha internationella kontakter såväl internt som externt. Du rapporterar till och arbetar nära bolagets CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Leverantör- och kundreskontra
  • Hantering av reseräkningar
  • Interna mellanhavanden
  • Inkuransbedömning
  • Konto- och variansanalyser
  • Delaktig i månads- och årsbokslut
  • Delaktig i konsolidering och rapportering
Vem är du?

Du har en akademisk examen inom ekonomi och har minst 3 års erfarenhet av att jobba med redovisning och bokslut, gärna från en internationell koncern. Vidare har du erfarenhet av att jobba med moms och skatt. Har du erfarenhet av IFRS ses det som meriterande. Du är en van systemanvändare med erfarenhet från någon av de större affärssystemen och har goda Excelkunskaper. Då företaget är ett internationellt bolag kommer en stor del av kommunikationen att ske på engelska vilket du är van vid i såväl tal som skrift. Som person är du noggrann, driven, tålmodig och analytisk. Att jobba på ett strukturerat sätt och leverera med god kvalitet i tid är en självklarhet för dig.

Intresserad?

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Patrik Lilja, 0709-810048 eller Jeanette Wahrenberg, 0707-765091. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk. Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Patrik Lilja
Telefon 070-9810048
Område Helsingborg
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 20 okt 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Uppdraget är med placering hos en av våra kunder i nordvästra Skåne där pendlingsmöjligheterna är goda.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.