Projektledare

Projektledare

Om arbetsplatsen
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsuppgifter
Vi rekryterar nu en projektledare som vill vara med att påverka och bidra till Helsingborgs framtid. Du kommer att arbeta mitt i händelsernas centrum i moderna kontorslokaler med stadens bästa pendlarläge, precis intill Helsingborgs central. Inom Stadsbyggnadsförvaltningen ansvarar projektenheten för projektledning vid utbyggnad av stadens offentliga rum såsom gator, torg, parker och exploateringsområden. Enheten ansvarar för genomförandeprocessen av beslutade investeringsprojekt. Projektenheten deltar bland annat i arbetet med H+ som är ett av Sveriges mest spännande stadsförnyelseprojekt. En helt ny stadsdel skall byggas på 20 år med bl a bostäder, gator, torg och parker. Därutöver genomförs både stora och små infrastrukturprojekt i Helsingborg och projektenheten har en central och viktig roll för allt som skall anläggas och byggas på allmän plats. Enheten har 15 medarbetare. Som projektledare på projektenheten kommer Du i en beställarroll att arbeta med alla delar av ett anläggningsprojekt från planering, ekonomiska projektkalkyler, leda och genomföra upphandlingar av såväl konsulter som entreprenörer, projekteringsledning, byggledning samt besiktningar. I våra projekt har vi har stort fokus på ekonomi, tid och kvalitet och arbetet sker ofta i dialog med medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag.

Kvalifikationer
Vi söker en civil- eller högskoleingenjör med flerårig erfarenhet från entreprenad/konsultbranschen eller från projektledning av anläggningsprojekt. Då anläggningsprojekt ofta har många inblandade parter värdesätter vi god samarbets-, samordnings- och organisationsförmåga. Vi ser att du har en bra kommunikativ förmåga samt en stark integritet men är samtidigt öppen för dialog och förbättringsarbete. Du tycker om att hålla i många projekt samtidigt och har en vilja att utvecklas som person. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. Du måste även ha lätt att uttrycka Dig i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
Mer info
Kontaktperson Marie Holmqvist
Telefon 042-10 59 72
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (12 dagar kvar)