Enhetschef till Elevhälsan

Enhetschef till Elevhälsan

Om arbetsplatsen
Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något. Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev. Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål med fokus på det främjande och förebyggande arbetet. Genom att tidigt upptäcka och på detta sätt bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa kan vi nå målet. Genom en samlad elevhälsa, ett gott samarbete på skolorna och en tydlig systematik i arbetet tror vi på elever som lyckas i skolan och elever som mår bra.

Arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för ca 35 medarbetare i kuratorsgruppen, vilka du kommer att leda på distans då de har sina arbetsplatser på kommunens skolor. I chefsansvaret ingår rekrytering, medarbetar- och uppdragsdialog, uppföljning genom bla avstämningar med rektorerna, budgetansvar, arbetsmiljö och lönesättning. I ditt uppdrag ligger att bevaka skolkuratorns yrkesspecifika kompetens och behov. Organisatoriskt är Elevhälsan placerad direkt under förvaltningschef och leds av chefen för Elevhälsan som blir din närmsta chef. Du kommer att ingå i ledningsgruppen, tillsammans med 5 andra enhetschefer, som ansvarar för ett helhetsperspektiv och där vi strävar efter ett tvärprofessionellt utvecklingsarbete inom Elevhälsan. Vi erbjuder en arbetsplats som driver utveckling inom det hälsofrämjande och förebyggande arbetet med barn och elever. Välkommen att bli en del av vårt elevhälsoteam där våra ledord är en skola för alla.

Kvalifikationer
* Du är en tydlig ledare som kan entusiasmera och skapa arbetsglädje * Du har ett tydligt medarbetarfokus och kompetens kring arbetsmiljöfrågor * Du har en positiv människosyn och ser möjligheter och lösningar * Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet * Du är en god strateg och har förmåga att organisera och leda ditt ansvarsområde * Du är intresserad av att driva på och stimulera utvecklingen inom Elevhälsans område * Du har ett coachande förhållningssätt och tycker om utmaningar * Du ser samarbete i ledningsgruppen som en förutsättning för framgångsrikt ledarskap Vi söker dig som är socionom, med ledarskaps- och chefserfarenhet och med kompetens från skola och elevhälsa. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en tydlig och lyhörd ledare som kan utveckla arbetet framöver. Goda egenskaper är rak kommunikation och stort intresse för Elevhälsans sakfrågor.

Övrigt
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter. Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693. Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. #LI-SFF
Mer info
Kontaktperson Ann Christin Cederquist
Telefon 042-10 69 55
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://helsingborg.se/forskola-och-utbildning/helsingborgs-stads-skolor/elevhalsan/
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (13 dagar kvar)