Enhetschef Bygglov till Helsingborgs stad

Enhetschef Bygglov till Helsingborgs stad

Du vill något. Det vill vi med! Vi vill skapa värde och bidra till livskvalitet för våra invånare, företag, organisationer och besökare. Vi gör det genom att lyssna, hjälpas åt, testa, lära oss och sen testar vi igen. Här är allt möjligt för dig som vill skapa, förändra, vårda, bygga, vägleda, utvecklas och göra skillnad. För Helsingborg är staden för dig som vill något.

Om arbetsplatsen
Är du intresserad av bygglovsfrågor, en coachande och engagerad ledare som brinner för ditt ledarskap och vill arbeta med samhällsbyggnad?

Tycker du dessutom att en byggnad ska ha en arkitektonisk idé och bidra till en god livsmiljö? Att arkitekturen ska ge en upplevelse av sinnlighet och skönhet samtidigt som det i sin gestaltning förhåller sig till sitt sammanhang och är beständigt?

Då har vi en spännande tjänst här på stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad!

På bygglovsenheten i Helsingborg är vi 25 medarbetare. Enheten ingår i avdelningen för stadsplanering som även omfattar detaljplaneenheten, översiktsplaneenheten, samt lantmäteri och kart- och mätenheten. Vi är en del i stadsbyggnadsförvaltningen som planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stadsmiljöer och grönstruktur.

Vårt arbete syftar till att främja en god gestaltad miljö och en långsiktigt hållbar utveckling för dagens helsingborgare och kommande generationer. Bygglovsenheten ansvarar bland annat för bygglov, rådgivning, tillsyn med mera. Vi arbetar utifrån kundnytta och strävar efter att förenkla för alla utan att göra avkall på rättssäkerheten. Vi söker nu en ny enhetschef till bygglovsenheten.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef på bygglovsenheten ansvarar du för att leda, utveckla och stötta det dagliga arbetet på enheten som består av bygglovshandläggare, byggnadsinspektörer och administratörer. Du kommer att ha fullt ledningsansvar, vilket innebär personal-, verksamhets- och budgetansvar. En prioriterad del i ledarrollen är värdegrundsarbete där trivsel och det goda arbetsklimatet är i fokus.

Du verkar för en god gestaltad miljö och att kunskap om arkitektur, estetiska och kulturhistoriska värden utvecklas och tas tillvara, samtidigt som vi säkerställer en välkomnande och tillgänglig miljö för alla.

Du ingår också i avdelningens ledningsgrupp där du har nära samverkan med övriga enhetschefer där du med kunskap och engagemang bidrar till hela avdelningens utveckling.

Som företrädare för bygglovsenheten ansvarar du för dess frågor i stadsbyggnadsnämnden.

Kvalifikationer
För att lyckas i tjänsten behöver du vara en erfaren och trygg ledare. Du har jobbat inom enhetens verksamhetsområde och tycker det är spännande och intressant att få möjlighet att delta i byggandet av Sveriges mest attraktiva stad. Du har förståelse för samhällsbyggnadsprocessen i alla dess faser och inser behovet av att smidigt kunna balansera olika intressen och krav. Vi ser också att du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens och en god teknisk förståelse. Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal/offentlig verksamhet och därmed förståelse för en politiskt styrd organisation.

Som person är du strukturerad och trygg, en närvarande ledare med ett coachande förhållningssätt och bra på att stimulera, stödja, ge ansvar och skapa gemenskap.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår förvaltning. Vi nyttjar digitaliseringens möjligheter och har kommit långt med att effektivisera våra processer. Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar dig att söka jobb hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan ske löpande och påbörjas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan.

Övrig information
Sista ansökningsdag: 2022-05-22

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

Fackliga företrädare
https://intranat.helsingborg.se/hr/samverkan-och-delaktighet/fackliga-foretradare/

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontaktpersoner
Björn Bensdorp Redestam, Avdelningschef,

042-105491, bjorn.bensdorp-redestam@helsingborg.se

Anette Eriksson, Rekryteringskonsult Adecco,

018-65 33 06, anette.eriksson@adecco.se

Christina Svensson, Facklig Vision,

042-105211, christina.svensson@helsingborg.se

Christina Andersson, Sveriges ingenjörer, Saco,

042105240, christina.andersson@helsingborg.se
Mer info
Kontaktperson Anette Eriksson
Telefon 018-65 33 06
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.helsingborg.se/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.