HR-chef till Helsingborgs Hamn

HR-chef till Helsingborgs Hamn

Kort om tjänsten

Vi söker nu en ny HR-chef till Helsingborgs Hamn. Hamnen befinner sig i en intressant utvecklingsfas och som HR-chef har du en viktig roll att fylla - inte minst som kultur-/värderingsbärare i bolaget. Du kommer att arbeta brett och verksamhetsnära inom hela HR-området inom områden såsom ledarutveckling, kompetensförsörjning, stöttning och coachning av chefer i vardagen, fackliga förhandlingar och kontakter m.m. I ditt arbete ingår också att leda dina medarbetare på HR-funktionen.

Om verksamheten

Du kan vara säker. Idag har du använt eller ätit någonting som har passerat Helsingborgs Hamn. Vi är en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en av norra Europas ledande hamnar. Vi erbjuder rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. Att vara expert på containerhantering innebär att ha viljan, kunnandet och erfarenheten att ta hand om allt från bananer till stål. Det är människorna i hamnen, lagarbetet, som har bidragit till vår framgång. Vi har moderna truckar och enorma containerkranar, men utan vår kompetenta personal kan vi inte utföra ett bra arbete. I Helsingborgs Hamn AB, som ägs av Helsingborgs stad, arbetar cirka 220 personer. Hos oss finns allt från ekonomer, tekniker, stuveripersonal, säljare, servicepersonal till IT-experter. Våra värderingar är ansvarsfulla, vänliga, utvecklande och ärliga. Välkommen till Sveriges bästa, och trevligaste hamn.

Mer om tjänsten

Som HR-chef har du det övergripande ansvaret för alla HR-områden. Du är ett naturligt stöd till hamnens chefer för att öka förutsättningarna att nå hamnens uppsatta affärsmål. För att lyckas med detta arbetar du bl.a. med ledarutveckling, att ta fram en plan för hur hamnen ska säkra framtida kompetensförsörjning och hur man på bästa sätta ska arbeta med Employer Branding m.m.

I rollen ligger utmaningen att, för både chefer och medarbetare på ett hållbart sätta implementera hamnens värderingar samtidigt som du hanterar löpande frågeställningar kring exempelvis kollektivavtal, genomför fackliga förhandlingar, arbetsrättsliga frågeställningar, rehabutredningar m.m.

Din profil

Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning och dokumenterad erfarenhet av flerårigt och framgångsrikt arbete inom HR - både strategiskt och operativt. Du är van att leda, fördela och följa upp arbetet och känner dig trygg med att stödja och leda fackliga förhandlingar på både kollektiv- och tjänstemannasidan.

Som person är du självständig, modig, har stor integritet och ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du utför ditt arbete med stort driv men samtidigt med förståelse för att det ibland krävs tålamod för att driva igenom saker.

Ansökan

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Malin Nissen, 042-17 66 13 alternativt malin.nissen@dreamwork.se.
Mer info
Kontaktperson Malin Nissen
Telefon 042-17 66 13
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 28 okt 2019 (7 dagar kvar)