Underhållsmekaniker i Helsingborgs Hamn

Underhållsmekaniker i Helsingborgs Hamn

Om tjänsten

Helsingborgs Hamn AB söker en
underhållsmekaniker med erfarenhet av underhåll på tekniska utrustningar, industriutrustningar, maskiner eller motsvarande.
Som underhållsmekaniker hos Helsingborgs Hamn erbjuds du ett varierande arbete på våra maskinutrustningar i hamnen. Du kommer att arbeta med felsökning och åtgärder, förebyggande underhåll samt förbättringsarbeten. I rollen ingår även ansvar för att i vårt underhållssystem dokumentera allt arbete som utförs.

Arbetsuppgifter
  • Utföra felsökning och reparation på hamnens maskiner och utrustningar
  • Arbeta med förebyggande samt förbättrande underhåll
  • Använda underhållssystemet som grundpelare i det dagliga arbetet
  • Delta i projekt och utvecklingsarbete inom Tekniska avdelningens ramar
Du kommer att ingå i ett underhållsteam uppdelade i en grupp mekaniker och en grupp elektriker.
Teamet arbetar tillsammans för att snabbt kunna avhjälpa uppkomna fel. Det krävs en analytisk förmåga för att systematiskt kunna felsöka.

Beredskap kommer att ingå i tjänsten. Du ska klara av att arbeta på hög höjd.

Din profil

Vi ser att den som söker har gymnasial
utbildning med praktisk inriktning mot exempelvis teknik, industri eller fordon. Du har en flerårig relevant arbetserfarenhet. Du har ett genuint intresse för teknik. Det ställs krav på att du har körkort med minst B behörighet.

För att passa in bra skall du ha god samarbetsförmåga och kunna bidra till en god arbetsmiljö i gruppen.

Du är en stabil och strukturerad person som trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i vårt team. Du är en problemlösare som är nyfiken och vill utvecklas i rollen som mekaniker. Det ställs krav på att du behärskar svenska i tal och skrift.

Kontaktperson
Peder Jonsson
073-422 49 05
peder.jonsson@port.helsingborg.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.port.helsingborg.se/
Sista ansökningsdag 23 mars 2020 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Helsingborgs Hamn –
Containerspecialisten


Du kan vara säker. Idag har du använt eller ätit någonting som har passerat Helsingborgs Hamn. Vi är en av Sveriges största färjehamnar, en containerspecialist och en av norra Europas ledande hamnar. Helsingborgs Hamn erbjuder rederier, transportörer och speditörer en attraktiv infrastruktur med effektiva tåg-, väg- och sjöförbindelser. Att vara expert på containerhantering innebär att ha viljan, kunnandet och erfarenheten att ta hand om allt från bananer till stål. Det är människorna i hamnen, lagarbetet, som har bidragit till vår framgång. Vi har supermoderna truckar och enorma containerkranar, men utan vår kompetenta personal kan vi inte utföra ett bra arbete. I Helsingborgs Hamn AB, som ägs av Helsingborgs stad, arbetar cirka 210 personer. Hos oss finns allt från ekonomer, tekniker, stuveripersonal, säljare, servicepersonal till IT-experter. Våra värderingar är Ansvarsfulla, Vänliga, Utvecklande och
Ärliga. Välkommen till Sveriges bästa, och trevligaste hamn.