Projektledare för Oceanbadet, en del av H+

Projektledare för Oceanbadet, en del av H+

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborg har en stark befolkningstillväxt och utvecklingen av staden går för högvarv. Ett av stadens större utvecklingsprojekt är H+. Här omvandlas gamla hamn- och industriområden till framtida stadsdelar. De första kvarteren håller just nu på att färdigställas men omvandlingen kommer att fortsätta långt in i framtiden. På grund av den starka befolkningstillväxten är belastning på befintliga sim- och badanläggningar stor. Helsingborgarna efterfrågar ett äventyrsbad och föreningslivet har behov av en ny 50 metersbassäng godkänd för nationella och internationella tävlingar.

Därför söker vi någon som i första hand har förmågan att ta ansvar för den övergripande projektledningen för ett nytt bad och upplevelseanläggning samt har ambitionen att vara med i den långsiktiga utvecklingen av H+.

Nu finns ett område tillgängligt, inom den nya stadsdelen Oceanhamnen, som kan lämpa sig för en sådan anläggning. En badanläggning i läget söder om Oceanbassängen skulle både ge helsingborgarna det de efterfrågar, ge simsporten en efterlängtad 50 meters bassäng och tillsammans med det redan planerade flytande havsbadet ge Oceanhamnen ett attraktivt tillskott i ett fantastiskt läge ut mot Öresund. Dessutom placeras Oceanbadet på en plats som inte är självklart möjlig att utnyttja för nya bostäder.

Arbetsuppgifter
Vi rekryterar nu en projektledare för Oceanbadet och lagspelare i H+ långsiktiga utveckling. Du får möjlighet att påverka och bidra till Helsingborgs framtid. Du kommer att arbeta mitt i händelsernas centrum i nära samarbete med H+ projektledning. Arbetsplatsen är i ett bra pendlarläge, ett par minuters promenad från Knutpunkten, i Rådhuset.

Tjänsten tillhör enheten för samhällsplanering som är en av fyra enheter på avdelningen för strategisk samhällsutveckling. Avdelningen för strategisk samhällsutveckling är en del av stadsledningsförvaltningen med uppgift att leda, utveckla och samordna stadens verksamhet ur ett strategiskt perspektiv. På avdelningen bedrivs många spännande uppdrag och projekt. Här finns också trevliga och engagerade kollegor som gärna agerar bollplank åt varandra!

Du kommer att ha det övergripande helhetsansvaret i rollen som projektledare för Oceanbadet. Du kommer att leda och koordinera den projektgrupp som tillsätts för projektet med representanter både från verksamhetssidan och projektering/produktion/uppföljning. Längre fram i projektet kommer en delprojektledare att utses med ansvar för projektering och byggprocess.

I våra projekt har vi har stort fokus på ekonomi, tid och kvalitet och arbetet sker ofta i dialog med medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag. Erfarenheter av samverkansprocesser är ett plus.

Utredningsarbete påbörjas under hösten och ett beslutsunderlag ska presenteras våren 2019. Inom enheten drivs också andra stora stadsutvecklingsprojekt. Ditt huvuduppdrag blir arbetet med Oceanbadet men viss projektledning i andra projekt ingår också.

Kvalifikationer
Vi söker en civilingenjör eller motsvarande med flerårig erfarenhet från entreprenad/konsultbranschen eller från projektledning av bygg/anläggningsprojekt. Det är en fördel om du även har ett brett samhällsintresse. Har du även erfarenhet av att driva komplexa projekt såsom en badhusanläggning är detta extra positivt.

Då anläggningsprojekt ofta har många inblandade parter värdesätter vi god samarbets-, samordnings- och organisationsförmåga. Du är bra på att presentera och sammanfatta komplexa frågor. Du har en stark integritet men är samtidigt öppen för dialog och förbättringsarbete. Du tycker om att driva stora projekt och har en vilja att utvecklas som person. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande. Du måste även ha lätt att uttrycka Dig i tal och skrift.

Vi strävar efter mångfald i arbetsgruppen och välkomnar därför sökande som genom sin bakgrund, erfarenheter eller personlighet kan bidra med nya perspektiv i arbetet.

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk:

https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%252fApplicant%252fApply.aspx%253fguidAssignment%253d11809e87-758b-4ac6-b96e-ea99ff8628fd%2526frameablegui%253d

Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs stad med Badenoch & Clark. För att komma i kontakt med Badenoch & Clark kan du vända dig till Karin Kling på +46 (0)73 6847507 eller Karin.Kling@badenochandclark.se

Fackliga företrädare
Cecilia Holm SACO042-10 53 45
Robert Lexeklint Vision042 -10 51 95

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 2 okt (8 dagar kvar)