Chef till IT/GIS-enheten i Helsingborg

Chef till IT/GIS-enheten i Helsingborg

Vill du ha ett utvecklande och spännande jobb där såväl tekniken som verksamhetsnyttan är i centrum? Vill du dessutom leda ett positivt team i en samhällsbyggande organisation där moderna IT-lösningar är av största vikt? Vill du vara med på resan att vara ledande i att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter?
Då har vi jobbet för dig.

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Tjänsten är placerad på IT/GIS-enheten, som ingår i stadsbyggnadsförvaltningens administrativa avdelning. Vi ansvarar för förvaltningens IT/GIS-stöd och är en stödfunktion som med kunskap och erfarenhet hjälper andra att lyckas med sina uppdrag. Enheten ansvarar för stadens gemensamma plattform för geografisk information och vi ska nu skapa mer nytta för fler användare. Vi vill fortsätta att ha en fantastisk teamkänsla och ett ledarskap som präglas av medarbetarengagemang, korta beslutsvägar och möjlighet att ta initiativ.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ha fullt ledningsansvar, vilket innebär personal-, verksamhets-, och budgetansvar. Din viktigaste uppgift blir att skapa tydliga målbilder, förutsättningar i verksamheten, främja en god arbetsmiljö samt jobba med ditt strategiska och operativa ledarskap där du som ledare förväntas kunna balansera operativ leverans med strategisk utveckling. Du är bra på att lyfta dina medarbetare och få dem att både växa och känna arbetsglädje.

Du kommer att leda ett team om idag 11 personer som ansvarar för Stadsbyggnadsförvaltningens IT/GIS-plattform och tillhandahåller verksamhetsanpassade tjänster. I teamet är vi idag GIS-ingenjörer, tekniska lantmätare, GIS-utvecklare och IT-samordnare. Kunden är primärt de olika verksamheterna på Stadsbyggnadsförvaltningen men enheten stödjer alla stadens förvaltningar och bolag inom GIS och digitalisering. I tjänsten ingår att ha en löpande dialog med de interna och externa kunderna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, och vi vill att du har erfarenhet av att jobba inom GIS och digitalisering. Du bör ha arbetat som chef, teamledare eller liknande som kan bedömas likvärdigt.
Vi värdesätter nyfikenhet och förmåga att se helhet, och söker någon som kan planera strategiskt och utveckla verksamheten utifrån förvaltningens behov.
För att lyckas i rollen bör du ha förmåga att kommunicera och bygga förtroende både inom teamet likväl som med andra enhets- och verksamhetschefer och externa intressenter inom staden.

Om processen

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark. Har du frågor kring tjänsten eller processen, är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Karin Kling på karin.kling@badenochandclark.se eller telefon 0736 84 75507.
Du kan även kontakta våra fackliga representanter Christina Andersson (SACO) 042 105240, Christina.andersson@helsingborg.se eller Petra Ekblad (VISION) 042 105803, petra.ekblad@helsingborg.se.

Du ansöker om tjänsten via denna länken: https://recruit.visma.com/Public/Login/Applicant.aspx?ReturnUrl=%252fApplicant%252fApply.aspx%253fguidAssignment%253da5b89446-4ae8-4c43-9225-ed5c6d527c2e%2526frameablegui%253d

I vår kvalitetssäkrade process får du i ett första steg besvara en videointervju och där efter personlighetstester. Personliga intervjuer beräknas genomföras 8-9 oktober.
Senaste datum för ansökan är 2/10.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 2 okt (12 dagar kvar)