Sofierovärdar

Sofierovärdar

Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden. Bolaget har därtill en produktionsavdelning för evenemang, drift och service samt centrala funktioner för marknadsföring och kommunikation, ekonomi, HR och administration. Även den kommande stadsmässan H22 ingår i bolagets uppdrag.Sofiero slott och slottsträdgård är ett tidigare kungligt sommarslott med tillhörande park- och trädgårdsanläggning strax norr om Helsingborg. Sofiero är ett av Skånes främsta turist- och besöksmål, och har en stor internationell publik. Åtta år i rad har Sofiero fått utmärkelsen "Certificate of excellence" av den internationella resesajten Tripadvisor.

Sofieros verksamhet innefattar en unik kunglig park och trädgård, med bl a en av Sveriges finaste rhododendronsamlingar. Här arrangeras även publika aktiviteter, utställningar, konserter mm under sommarsäsongen. Vidare finns kafé, restaurang, slottsbutik och blomsterbutik.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Sofierovärd innebär att man har en central roll i att göra ett besök på Sofiero till något alldeles extra. Att ge god service är en självklarhet. Att utöva ett professionellt värdskap är helt avgörande. Tjänstens placering är i huvudentrén, i slottet och ute på anläggningen.

Huvudentrén
Välkomna och ta emot besökarna. Berätta vad Sofiero erbjuder och svara på frågor om Sofiero och Helsingborg som besöksregion. Kassahantering och biljettförsäljning.

Slottet
Denna del i tjänsten är placerad i slottets utställningsvåning. Rollen innebär att ta emot besökare till utställningarna och berätta/guida om dels Sofieros kungliga historia men också att visa runt och inspirera i de tillfälliga utställningar som också visas. I rollen ingår att hålla en hög nivå på värdskapet, kunna berätta engagerat och intresseväckande om Sofieros historia samt att bevaka utställningarna ur ett säkerhetsperspektiv.

I den dagliga arbetsuppgiften ingår även att ombesörja Sofieros kundtjänst och upprätthålla byggnaderna i trevligt och inbjudande skick.

Kvalifikationer
  • Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom turism- och besöksnäring är meriterande
  • Goda språkkunskaper, svenska och engelska är ett krav.
Övriga språk, främst danska och tyska är meriterande
- God kassavana är meriterande

Önskvärda egenskaper
I din roll ser vi att du är:
  • Flexibel, stresstålig och har god organisationsförmåga
  • Ansvarstagande och självgående
  • Utåtriktad och positiv
  • Initiativtagande, drivande och har stor känsla för service och värdskap
  • Intresserad av kultur- och trädgårdshistoria
Omfattning
Säsongsanställning, tjänsten innefattar helg- och kvällstjänstgöring
Schemalagd arbetstid, genomsnitt cirka 50% över säsongen
Begränsad möjlighet till längre sammanhängande semester under sommaren

Tillträde
Månadsskiftet mars/april, säsongen sträcker sig till slutet av september

Ansökning
Sista ansökningsdag 2021-02-07. Urval och intervjuer sker löpande
Referenser efterfrågas inför ev. intervjuVälkommen med din ansök här nedan

Läs mer om bolaget på:
www.stagebackstage.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, Reception
Typ av anställning Säsongsjobb
Hemsida https://hbgarena.se/
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (15 dagar kvar)