Sofiero slott och slottsträdgård söker Program och utställningsproducent, vikariat

Sofiero slott och slottsträdgård söker Program och utställningsproducent, vikariat

Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden. Bolaget har därtill en produktionsavdelning för evenemang, drift och service samt centrala funktioner för marknadsföring och kommunikation, ekonomi, HR och administration. Även den kommande stadsmässan H22 ingår i bolagets uppdrag.

Sofiero slott och slottsträdgård

Programverksamheten på Sofiero består av ett brett utbud av kurser, guidningar, utställningar, evenemang och upplevelser. I slottet visas årligen minst en utställning, 2019 ett samarbete med Millesgården, 2020 en utställning om Josef Frank i samarbete mad Svenskt Tenn. I år visar vi "Evigt Mode- en utställning om vår tid" om mode och hållbarhet som produceras av Sofiero tillsammans med en extern curator. Vi gör även mindre installationer/ upplevelser och utställningar i parken exempel i vinhuset, glashuset eller ute i parken. Programmet består också av flera evenemang av olika storlek, ex Den stora trädgårdsfesten, Sofiero Classic och Ljusstämning.

Vi söker nu en program- och utställningsproducent som ansvarar för att de olika delarna av programmet på Sofiero skapar en högkvalitativ och sammanhållen helhet, under tiden då vår Program- och utvecklingschef är tillförordnad verksamhetschef. Som program- och utställningsproducent arbetar du tillsammans med en projektledare och externa parter för att skapa ett spännande innehåll för våra besökare. Du kommer även vara delaktig i utvecklingsprojekt kopplade till innovation och H22. Till ditt stöd har du tillförordnad verksamhetschef.

Arbetsuppgifterna innebär att planera, budgetera, samordna, genomföra och utvärdera helhetsprogrammet på Sofiero. Du förväntas arbeta aktivt i flertalet av projekten, några driver du helt själv.

I arbetet ingår att kontraktera externa parter ex utställare och kreatörer. Vara kontaktperson för externa parter och leda projekten från början till slut. Samordna internt med ex press, marknad, vaktmästeri.

Som person ska du vara flexibel, lösningsorienterad, noggrann och ordningsam. Arbetet ställer höga krav på god kommunikativ förmåga och att arbeta i team. Du har hög arbetskapacitet och är van att leverera enligt uppgjord tidsplan samt en prestigelös inställning till din roll.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av utställningsproduktion, besöksmål, evenemang och/eller kultur. Vi ser gärna att du har erfarenhet och förståelse för trädgård. Vi ser helst att du har adekvat högskoleutbildning samt nätverk och kunskap kring kultur, utställning, trädgård och evenemang.

Du som söker är en person som trivs med att arbeta med människor, inger laganda och har lätt för att skapa kontakt - såväl inom som utanför organisationen. Du anpassar dig med enkelhet och är mottaglig för nya idéer. Du har lätt för att lära och planerar ditt arbete både effektivt och långsiktigt.

Övrig information

Placeringsort: Helsingborg
Anställningsform: Vikariat t o m 2021-12-31
Omfattning: Heltid 100%
Tillträde: 2021-08-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Är du rätt person för tjänsten - ansök här nedan senast den 2021-05-23. Urval och intervjuer sker löpande.
Välkommen med din ansökan.

Läs mer om bolaget på:
www.stagebackstage.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Vikariat
Hemsida https://hbgarena.se/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (13 dagar kvar)