Skiftledare Sofiero entré och slott

Skiftledare Sofiero entré och slott

Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden. Bolaget har därtill en produktionsavdelning för evenemang, drift och service samt centrala funktioner för marknadsföring och kommunikation, ekonomi, HR och administration. Även den kommande stadsmässan H22 ingår i bolagets uppdrag.Sofiero slott och slottsträdgård är ett tidigare kungligt sommarslott med tillhörande park- och trädgårdsanläggning strax norr om Helsingborg. Sofiero är ett av Skånes främsta turist- och besöksmål, och har en stor internationell publik. Åtta år i rad har Sofiero fått utmärkelsen "Certificate of excellence" av den internationella resesajten Tripadvisor.

Sofieros verksamhet innefattar en unik kunglig park och trädgård, med bl a en av Sveriges finaste rhododendronsamlingar. Här arrangeras även publika aktiviteter, utställningar, konserter mm under sommarsäsongen. Vidare finns kafé, restaurang, slottsbutik och blomsterbutik.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Skiftledare innebär att man har en central roll i att göra ett besök på Sofiero till något alldeles extra. Att ge god service är en självklarhet. Att utöva ett professionellt värdskap är helt avgörande. I din roll har du ett väldigt nära samarbete och är stöd till vår platsansvarig, där ni sköter administration rörande exempelvis schemaläggning, kassarapporter och biljett- och försäljningsstatistik. Det är viktigt att du är entusiasmerande och positiv, där du själv står för och kan inspirera Sofierovärdarna till ett gott värdskap och mottagande av Sofieros besökare. Då det är många beslut som kan behöva tas under ditt skift, söker vi dig som kan ta egna väl grundade beslut för verksamheten och dina kollegors bästa. Tjänstens placering är i huvudentrén, i slottet och ute på anläggningen. (Vi söker två skiftledare, en för slottet och en för entrén men krav att kunna och utföra varandras arbetsuppgifter)

Huvudentrén
Välkomna och ta emot besökarna. Berätta vad Sofiero erbjuder och svara på frågor om Sofiero och Helsingborg som besöksregion. Kassahantering och biljettförsäljning.

Slottet
Denna del i tjänsten är placerad i slottets utställningsvåning. Rollen innebär att ta emot besökare till utställningarna och berätta/guida om dels Sofieros kungliga historia men också att visa runt och inspirera i de tillfälliga utställningar som också visas. I rollen ingår att hålla en hög nivå på värdskapet, kunna berätta engagerat och intresseväckande om Sofieros historia samt att bevaka utställningarna ur ett säkerhetsperspektiv.

Guide
Guidning sker dels i form av visningar i slottet på fasta tider. Dels i form av guidning av förbokade grupper, främst ute i parken. Yttersta vikt läggs vid att på ett levande och engagerat sätt förmedla Sofieros historia, platsen idag och dess olika attraktioner.

I den dagliga arbetsuppgiften ingår även att ombesörja Sofieros kundtjänst och byggnaderna i trevligt och inbjudande skick.

Kvalifikationer
Vi söker dig med:
 • Dokumenterad erfarenhet från arbetsledning
 • Utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom turism- och besöksnäring
 • Goda språkkunskaper, svenska och engelska är ett krav. Övriga språk, främst danska och tyska är meriterande
 • God kassavana är meriterande
 • Erfarenhet av guidning är meriterande
Önskvärda egenskaper
I din roll ser vi att du är:
 • Flexibel, stresstålig och har god organisationsförmåga
 • Ansvarstagande och självgående
 • Trygg med att leda och utveckla andra
 • Utåtriktad och positiv
 • Initiativtagande, drivande och har stor känsla för service och värdskap
 • Intresserad av kultur- och trädgårdshistoria
Omfattning
Säsongsanställning, tjänsten innefattar helg- och kvällstjänstgöring
Schemalagd arbetstid, genomsnitt 36 timmar/vecka, vilket motsvarar 90%
Begränsad möjlighet till längre sammanhängande semester under sommaren

Tillträde
Månadsskiftet mars/april, säsongen sträcker sig till slutet av september

Ansökning
Sista ansökningsdag 2021-02-07. Urval och intervjuer sker löpande
Referenser efterfrågas inför ev. intervju
Välkommen med din ansök här nedan
Läs mer om bolaget på:
www.stagebackstage.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Administration, Reception
Typ av anställning Säsongsjobb
Hemsida https://hbgarena.se/
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (16 dagar kvar)