Guide till Sofiero

Guide till Sofiero

Om bolaget
Vi på Helsingborg Arena & Scen AB har hela staden som vår arbetsplats. Vi skapar upplevelser, möten och evenemang med variation och bredd. Både för helsingborgare och besökare varje dag, året runt. Många av evenemangen sker i stadsrummet men huvudsakligen på stadens idrottsarenor och kulturinstitutioner. Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs stadsteater och Helsingborg Convention & Event Bureau ingår i bolaget som är helägt av staden. Bolaget har därtill en produktionsavdelning för evenemang, drift och service samt centrala funktioner för marknadsföring och kommunikation, ekonomi, HR och administration. Även den kommande stadsmässan H22 ingår i bolagets uppdrag.Arbetsbeskrivning

Tjänsten som guide innebär att man har en central roll i att göra ett besök på Sofiero till något alldeles extra. Som guide på Sofiero har du en av huvudrollerna i en magisk föreställning! Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för Sofieros besökare varje dag.

Nu söker vi nya stjärnor till årets säsong och letar efter dig som trivs i rampljuset och brinner för gästmötet. Ditt intresse för vårt kultur- och trädgårdshistoriska arv får gärna lysa igenom när du på ett entusiasmerande och engagerande sätt gör avtryck hos åhöraren. Varje besökare är unik och så tänker vi att även guidningarna får vara. Parken är över säsongen föränderlig och byter skepnad många gånger, berättelsen om Sofieros historia är däremot beständig men i allra högsta grad levande och din uppgift blir att väva samman historia och nutid på ett trovärdigt sätt och du lämnas med ett stort eget ansvar att göra just detta, vilket kräver att du är självgående, flexibel och driven i din roll som guide.

Uppdragen består både av dagliga visningar för parkens besökare och guidade tematiserade turer för bokade grupper.

Kvalifikationer
 • Dokumenterad guide-erfarenhet
 • Goda språkkunskaper och förutom svenska ska du kunna guida på minst ett av följande språk: danska, engelska och/eller tyska.
 • Tidigare erfarenhet/anställning inom kultursektorn är meriterande.
Önskvärda egenskaper
 • Förmåga att entusiasmera och engagera
 • Älska mötet med andra människor
 • Driven och påhittig
 • Flexibel, pålitlig och ansvarstagande
 • Brinnande intresse för kultur- och trädgårdshistoria. Kan du dessutom den svenska kungalängden så kommer du snabbt bli uppskattad av Sofieros historieintresserade besökare.
Tjänsten erbjuder:
 • Utbildning, tips och tricks i hur man levererar den ultimata guidningen på just Sofiero
 • Ett omväxlande jobb med nya upplevelser varje dag
 • En spännande, självständig och utvecklande roll
 • Möjligheten att vara en del av en helhet med härliga kollegor
 • Tillfället att få representera en av Sveriges vackraste platser
Omfattning

Intermittent visstidsanställning. Tjänsten innefattar kvälls- och helgtjänstgöring.

Under rådande omständigheter är det svårt, för att inte säga omöjligt, att göra en bedömning av hur omfattande en guidetjänst kommer att vara just denna säsong, därav den intermittenta anställningsformen. Ambitionen är dock hög och eftersom Sofiero kommer att utöka möjligheten och utbudet för alla parkens besökare att följa med på guidade turer så hoppas vi på en frekvent sysselsättning.

Tillträde

Omgående, säsongen börjar med utbildningsdagar i mars och sträcker sig till slutet av september.

Ansökning

Sista ansökningsdag 2021-03-03. Urval och intervjuer sker löpande
Referenser efterfrågas inför ev. intervju
Välkommen med din ansökan här nedan
Läs mer om bolaget på:
www.stagebackstage.se
Mer info
Område Helsingborg
Yrkesroll Försäljning, Kundservice
Typ av anställning Säsongsjobb
Hemsida https://hbgarena.se/
Sista ansökningsdag 3 mars 2021 (3 dagar kvar)